<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українців  Прогноз погоди на 18-19 травня: де можливі дощі Температура повітря підвищиться.  Мобілізація з 25 років: у ЗМІ підрахували, на скільки тисяч збільшиться військо України  Мобілізація транспорту в Україні: Кабмін готує "сюрприз" для бізнесу – нардеп  Новий рівень стосунків: про що була зустріч Путіна і Сі, перші обіцянки та гучні заявивсі новини дня
Політика
Україна
29.12.2023 280

"Працюють за трьох": яка ситуація з медиками на фронті

Капітан медичної служби закликав цивільних медиків допомогти на фронті.

cd34b2d60ef230f01a94d6c441f1d26f_29.12.23

Медики, які зараз вже перебувають у Збройних Силах, працюють за трьох. Пише ТСН. 

Про ситуацію з медичним забезпеченням на фронті розповів капітан медичної служби бригади Гвардії наступу "Буревій", нейрохірург Андрій Гук, передає "Еспресо".

Він закликав цивільних лікарів доєднатися до військових медиків, які працюють за трьох

"Кількість є достатньо настільки, наскільки ми можемо собі це дозволити. На жаль, дуже сподіваємось, що мої колеги долучаться і нарешті зрозуміють, що війна - це для всіх військових і не тільки для військових, а й для цивільних медиків, які відчувають в собі можливість, сили та головне здоров'я. Звичайно, що закликаю їх доєднатися хоча б на цей період часу, який є дуже складним для наших Сил оборони", – сказав Гук.

У відповідь на запитання, скільки саме необхідно медиків на фронт військовий сказав: "Я б не хотів сіяти паніку, або зневіру. Я думаю, що навіть ті медики, які зараз вже у Збройних Силах працюють за трьох, але я розумію, що цифри ви розумієте".

Крім того, він прокоментував проблему з неякісним оснащенням медичних підрозділів, зокрема турнікетами.

"Ми дійсно мали певний час неякісні турнікети, останнім часом нарікань не було, ми користуємося переважно нашими вітчизняними, надійними джутами, або тими, які дійсно мають певну сертифікацію. Дуже важко було напочатку, коли, ті джути були не зовсім адекватні, не треба цього замовчувати", – підсумував Гук.

Нагадаємо, що 19 листопада за поданням міністра оборони президент Володимир Зеленський змінив командувача Медичних сил ЗСУ.  У Міноборони пояснили причини цих кадрових змін.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Працюють за трьох": яка ситуація з медиками на фронті 5.00 5 2
Політика / Україна
29.12.2023 280
Еще материалы раздела «Україна»