<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Президент Фінляндії оцінив, хто міг би закінчити війну в Україні "одним дзвінком телефоном"  Зеленський назвав країни, які можуть припинити війну в Україні  Кабачкова запіканка з курячим філе: рецепт нежирної літньої вечері  Успіння праведної Анни: коли будемо святкувати 2024 року, історія свята  Спека в Україні: у червні поверхня ґрунту нагрівалася до +69 °С – "Укргідрометцентр"  Путін вважає, що може виграти війну: деталі від ISWвсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.12.2023 318

У Мінсоцполітики пояснили, що буде з пенсіями у разі відсутності міжнародної допомоги

Україна знайде ресурси.

4f0d9fc9685101e57057668612a25565_30.12.23

У разі відсутності міжнародної фінансової допомоги проблем із виплатою пенсій, найімовірніше, не виникне. Проте їхня індексація 2024 року може не відбутися. Пише ТСН. 

Про це сказала міністерка соцполітики Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

Виплати будуть

Пенсіонери, які отримують пенсію за віком, можуть бути спокійні. За словами Жолнович, левова частина пенсійних доходів і надходжень, які розподіляються Пенсійним фондом, – це наші внутрішні надходження, які забезпечуються українськими платниками, зокрема, нашими військовими.

"Оскільки вони всі платять ЄСВ, то наш Пенсійний фонд стабільно тримається на українських коштах", – сказала вона.

Водночас, визнає Жолнович, якщо насправді будуть ризики відсутності міжнародної фінансової допомоги, індексація не буде нарахована.

"Але базова пенсія буде виплачена. На це ми знайдемо кошти з внутрішніх українських ресурсів", – заявила міністерка.

Всі підвищення та індексації, акцентує вона, закладені в бюджет. Тож Жолнович сподівається, що ми впораємося з цими викликами.

"Я б не хотіла наразі передчасно лякати пенсіонерів тим, що вони не отримають відповідно до закону свої пенсії й підвищення на рівень інфляції, які передбачені. Поки що ми готові їх робити", – підсумувала міністерка соціальної політики.

Нагадаємо, українцям у січні підвищать пенсії. Стало відомо, кому і наскільки.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінсоцполітики пояснили, що буде з пенсіями у разі відсутності міжнародної допомоги 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
30.12.2023 318
Еще материалы раздела «Економіка»