<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп проти Байдена. Що потрібно знати про президентські дебати у США  Уряд вніс зміни до порядку бронювання від мобілізації  Яким буде останній тиждень червня в Україні: синоптик розповіла  Трохи дощів і майже без спеки: тиждень потішить українців гарною погодою  Опади 25 червня ймовірні лише на Лівобережжі, вдень до 27°  Короткочасні дощі та сильний вітер: в яких регіонах України чекати негоди 25 червня  В Україні 24 червня очікуються дощі та грозивсі новини дня
Політика
Україна
30.12.2023 318

У нас і так достатньо роботи: голова Нацполіції – про ідею роздавання поліцейськими повісток до ТЦК

Поліція і так максимально допомагає стосовно мобілізації, зокрема, встановлюючи місцперебування ухилянтів, зазначив Іван Вигівський.

320270ad30e059656cbabac186cbf2a7_30.12.23

Депутати у своїх ініціативах щодо мобілізації пропонують серед іншого надати поліції повноваження роздавати повістки самостійно, тобто без участі військових. Пише ТСН. 

Чи готова поліція до такого, розповів голова Національної поліції України Іван Вигівський в інтерв'ю "Українським новинам".

Голова НПУ заявив, що у поліцейських і без роздавання повісток до ТЦК достатньо роботи.

"У нас дуже багато свого функціоналу, і ми вважаємо, що кожен повинен займатися своєю роботою. Ми і так підхоплюємо різноманітні моменти. Чому? Бо поліція найбільший правоохоронний орган, тому ми і підставляємо плече іншим правоохоронним структурам, і якщо ми цього не будемо робити, то деякі важливі напрямки роботи просто впадуть. З одного боку, ми документуємо сотні кримінальних правопорушень серед представників ТЦК і СП, де вони отримують неправомірну вигоду, і таким чином люди не йдуть служити. Виходить, що ми будемо з одного боку документувати, а з іншого ще й повістки роздавати? Тому, я вважаю, що в нас достатньо роботи. Ми й так максимально допомагаємо стосовно мобілізації, встановлюємо місця перебування ухилянтів", - наголосив  Іван Вигівський.

Нагадаємо, 25 грудня у парламенті був зареєстрований новий законопроєкт про мобілізацію. Зокрема, у ньому йдеться про зміну призовного віку з 27 до 25 років, а також виключення строкової військової служби як виду військової служби.

Законопроєкт про мобілізацію доопрацюють, але чоловікам треба прийти до ТЦК: у ЗСУ пояснили чому.

Оценка материала:

5.00 / 1
У нас і так достатньо роботи: голова Нацполіції – про ідею роздавання поліцейськими повісток до ТЦК 5.00 5 1
Політика / Україна
30.12.2023 318
Еще материалы раздела «Україна»