<
НОВИНИ ДНЯ: Яка пенсія "світить" українцям із зарплатою у 20 тисяч: розмір здивує  Мобілізація чиновників: у Міноборони пояснили, кого можуть призвати до ЗСУ  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  США передадуть Україні більш далекобійну зброю, - Нуланд  Картопляні деруни з шинкою та сиром: цікавий рецептвсі новини дня
Політика
Україна
30.12.2023 505

Знищення "Новочеркаська": названо число ліквідованих моряків РФ

Українські військові, ймовірно, ліквідували 74 російських моряків внаслідок удару по великому десантному кораблю "Новочеркаськ".

_foto_ros_zmi_906b473ffb17499049496aa8b0ae00c3_650x410_30.12.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Центр національного спротиву.

За інформацією Центру, активісти "Кібер спротиву" отримали у розпорядження листа головнокомандувача ВМФ РФ Миколи Євменова з пропозицією оголосити жалобу в місті Новочеркаськ через смерть 74 окупантів.

Такий лист надійшов на пошту пропагандистці з телепроекту "Наші" на каналі "Росія 1" Ксенії Гончаровій. У листі Євменов підтверджує загибель більшості особового складу корабля, а також поранення ще 27 окупантів.

Реліз оприлюднили більшість кримських ЗМІ, але пізніше вони видалили публікацію. При цьому залишились скріншоти, що підтверджують відповідну інформацію.

На думку Центру спротиву, все виглядає так, що головком ВМФ ініціював жалобу та розсилку без погодження зі своїм керівництвом.

Удар по "Новочеркаську"

Нагадаємо, у ніч на 26 грудня українські Повітряні сили завдали ракетного удару по великому десантному кораблю "Новочеркаськ", що знаходився в порту Феодосії.

Внаслідок удару корабель було знищено. Також на його борту були безпілотники "Шахед", через що вибух був надзвичайно потужним.

27 грудня у ЗМІ з'явилася інформація про те, що серед загиблих на борту "Новочеркаська" є строковики.

Також росіяни спробували знайти навідників у Феодосії. Для цього до міста направили велику кількість оперативників.

Оценка материала:

5.00 / 1
Знищення "Новочеркаська": названо число ліквідованих моряків РФ 5.00 5 1
Політика / Україна
30.12.2023 505
Еще материалы раздела «Україна»