<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
30.12.2023 1366

Вже другий штат США заборонив Трампу брати участь у місцевих праймеріз

Державний секретар американського штату Мен від Демократичної партії Шенна Беллоуз усунула колишнього президента Дональда Трампа з первинних виборів (праймеріз) штату відповідно до 14-ї поправки до конституції США.

Про це повідомляє АР.

Ця поправка забороняє особам, які брали участь у заколоті, обіймати цивільні та військові державні посади. Трампу закидають підбурювання до дій його прихильників, що призвело до штурму Капітолія в січні 2021 року.

Представники передвиборчого штабу Трампа розкритикували рішення Беллоуз і заявили, що оскаржать його в суді.

У своєму рішенні Беллоуз визнала, що, ймовірно, останнє слово буде за Верховним судом США, але наголосила на важливості того, що вона виконала свій службовий обов’язок.

Нагадаємо, у грудні Верховний суд штату Колорадо ухвалив рішення про видалення Дональда Трампа зі списку кандидатів на праймеріз від Республіканської партії наступного року через його роль у заворушеннях 6 січня 2021 року, коли прихильники Трампа захопили Конгрес США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вже другий штат США заборонив Трампу брати участь у місцевих праймеріз 5.00 5 1
Політика / Світ
30.12.2023 1366
Еще материалы раздела «Світ»