<
НОВИНИ ДНЯ: Демократи закликали Пентагон навчити більше українських пілотів на F-16, - Politico  Україну накрила аномальна спека: синоптики шокували прогнозом  Родина Байдена закликала його залишитися у передвиборчих перегонах, - CNN  Вчені виявили іншопланетне життя у Сонячній системі  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спеки  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у бояхвсі новини дня
Політика
Україна
02.01.2024 389

Українські сили ППО навчилися збивати російські цілі ефективно і дешево, але є нюанс

Потрібно більше систем ППО.

Українська ППО навчилася протидіяти дронам-камікадзе, не витрачаючи дороге озброєння. Та суттєвою проблемою для нас залишаються  російські балістичні та аеробалістичні ракети. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону сказав авіаційний експерт Валерій Романенко.

Україні потрібні додаткові Patriot і SAMP/T

За словами Романенка, "Шахеди" зараз наша протиповітряна оборона всіх родів військ навчилася збивати ефективно і дешево: з кулеметів і легких гармат, мобільними групами й артилерійськими системами. Тобто ми вже не витрачаємо на них дороговартісні ракети.

"А що ж до F-16, то звичайно, як вони прилетять, то ефективність зросте. А з проблем в нас все ж таки залишається проблема боротьби з російськими балістичними й аеробалістичними ракетами", – каже експерт з авіації.

Вихід із цієї ситуації експерт вбачає в передачі Україні додаткових систем Patriot і SAMP/T.

"Якби отримали хоча б ще 2 таких антибалістичних комплекси, то нам вдалося б закрити всі прикордонні області, які зараз найбільше потерпають від російської балістики", – підсумував Романенко.

Раніше експерт пояснив, чи може РФ продовжити масовані ракетні удари та чи є для України гарні новини.

Оценка материала:

5.00 / 1
Українські сили ППО навчилися збивати російські цілі ефективно і дешево, але є нюанс 5.00 5 1
Політика / Україна
02.01.2024 389
Еще материалы раздела «Україна»