<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Політика
Україна
02.01.2024 425

Мобілізація 500 тисяч осіб: експерт розповів, як закон повинен сприяти призову

В Україні мають бути заохочувальні заходи, а не лише покарання.

b803492b6dc5c9256ca4f6ac79987683_02.01.24_1

Закон повинен сприяти мобілізації чоловіків в Україні. Зокрема, якщо йдеться про призов 500 тисяч військовозобов'язаних. У документі є чимало обмежувальних пунктів, а натомість мають бути заохочувальні.  Пише ТСН. 

Таку думку висловив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в інтерв'ю "Главреду".

"Ми бачимо в ньому багато обмежувальних елементів, але також повинні бути і заохочувальні. Ми повинні вивести мобілізацію за дужки репресій, тому що це, врешті-решт, почесний обов'язок захисту країни", - наголошує експерт.

За його словами, держава, крім санкцій за невиконання мобілізації, має запропонувати відповідні заохочувальні заходи. Зокрема, соціальний пакет, високу заробітну плату, можливість вибору бригад і місця служби, висококваліфіковану підготовку, забезпечення всім необхідним для виживання військових тощо.

"Саме це сьогодні і є найбільшим страхом людей, які підлягають мобілізації. Вони бояться, що їх не підготують і кинуть у важкі бойові умови", - пояснив він.

Мусієнко наголошує, що ці питання треба зняти і новий закон повинен цьому сприяти.

"Мобілізація 400-500 тисяч, якщо і буде, то не одномоментно (тим більше, що головнокомандувач зазначив, що ЗСУ з таким запитом не зверталися). Мобілізувати стільки людей відразу - нереально, тому це буде поступовий процес. Не факт, що це буде 400-500 тисяч", - додав Олександр Мусієнко.

нагадаємо, у Верховній Раді вже лежить готовий законопроєкт зі змінами до мобілізації. Які з пропозицій підтримають, а які ні, стане відомо нового, 2024 року. Зокрема, для справжніх "ухилянтів" вигадали цілу низку покарань, якщо ті не стануть на військовий облік після отримання повістки.

Оценка материала:

5.00 / 1
Мобілізація 500 тисяч осіб: експерт розповів, як закон повинен сприяти призову 5.00 5 1
Політика / Україна
02.01.2024 425
Еще материалы раздела «Україна»