<
НОВИНИ ДНЯ: «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Україні  На вихідних в Україні потеплішає, але в багатьох регіонах пройдуть дощі  Від 18 травня для чоловіків зміняться правила перетину кордону: без якого документа не випустять  Рейтинг банків: де найбільше грошей українціввсі новини дня
Політика
Світ
02.01.2024 396

Годжес дав невтішний прогноз щодо членства України в НАТО

Бен Годжес прокоментував майбутній саміт НАТО у Вашингтоні.

57551285604c7df9ef85bfdb9f1eae26_02.01.23

Колишній командувач військ США в Європі генерал-лейтенант у відставці Бен Годжес не налаштований оптимістично щодо результатів Вашингтонського саміту НАТО 2024 року в контексті запрошення України. Проте він наголосив, що Альянс стане кращим того самого дня, коли прийме Україну. Пише ТСН. 

Про це він сказав в ефірі телемарафону.

"Я не налаштований оптимістично – я не чую висловів чи розмов, які вказували б на те, що 2024 року у Вашингтоні результат може бути успішнішим, ніж 2023-го у Вільнюсі. Я дивлюся на Орбана в Угорщині, на Фіцо у Словаччині – вони обидва зараз виконують кремлівську роботу в різні способи всередині ЄС", – прокоментував генерал.

Годжес також зауважив, що Україні треба справді допомогти здобути перемогу, бо це відповідає інтересам Америки. Тому треба продовжувати виступати за підтримку вступу України до Альянсу.

"НАТО стане кращим того самого дня, коли прийме Україну. Але я буду чесний з вами та моїми українськими друзями – я зараз не дуже оптимістичний, що ми побачимо щось краще порівняно з тим, що ми побачили на саміті НАТО у Вільнюсі", – резюмував екскомандувач Сухопутних сил США в Європі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Годжес дав невтішний прогноз щодо членства України в НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
02.01.2024 396
Еще материалы раздела «Світ»