<
НОВИНИ ДНЯ: Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізації  На яку погоду чекати у травні: відповідь метеорологині  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робитивсі новини дня
Політика
Світ
03.01.2024 2611

Путін з'їсть вас на вечерю з усіма вашими ЄС, НАТО, свободою і демократією – Зеленський

Президент Зеленський емоційно пояснив, чому Україні необхідна підтримка від ЄС і НАТО.

Президент України Володимир Зеленський переконаний, що підтримуючи Україну, Європа захищає себе від російської агресії. Пише ТСН. 

Про це глава держави сказав в інтерв'ю The Economist.

"Даючи нам гроші або зброю, ви підтримуєте себе. Ви рятуєте своїх дітей, а не наших", – сказав Зеленський.

Президент зауважив: якщо Росії дозволити забирати українських дітей – "вони заберуть інших дітей", якщо Росія порушуватиме права українців – "вона порушуватиме права в усьому світі", якщо Україна програє – Путін наблизить свої війни до Заходу.

"Путін відчуває слабкість, як тварина, тому що він тварина. Він відчуває кров, він відчуває свою силу. І він з'їсть вас на вечерю з усіма вашими ЄС, НАТО, свободою і демократією", – сказав Зеленський.

Він наголосив, що європейські країни повинні лобіювати Америку на підтримку України заради них самих.

"Спецслужби кількох європейських країн почали [вивчати] можливість нападу на їхню територію з боку Росії... Навіть тих країн, які не входили до складу СРСР", – додав глава держави.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський дав інтерв'ю британському журналу The Economist. ТСН.ua зібрав головні заяви українського президента.

Оценка материала:

5.00 / 10
Путін з'їсть вас на вечерю з усіма вашими ЄС, НАТО, свободою і демократією – Зеленський 5.00 5 10
Політика / Світ
03.01.2024 2611
Еще материалы раздела «Світ»