НОВИНИ ДНЯ: Що розлютило республіканців?: усе про розслідування візиту Зеленського та вимогу звільнити Маркарову  "Одягайтеся дуже тепло": синоптикиня Діденко попереджає про серйозне похолодання в Україні  Байден терміново збирає засідання “Рамштайну” на рівні лідерів  Як приготувати грецький соус дзадзикі: розповідає фудблогер  Яким буде жовтень в Україні: прогноз синоптиків  Прем'єр Грузії звернувся до жителів окупованих Абхазії та Осетії, але не згадав РФ  Трамп розкритикував Зеленського за небажання йти на угоду для врегулювання війни з РФвсі новини дня
Політика
Україна
03.01.2024 600

До України повернули 18-річного Олександра після російської депортації

До України повернуто ще одного депортованого юнака.

a103839eed73d82912511884a5dd242c_03.01.24

Ця історія розпочалася у квітні 2022 року. 17-річного Олександра у складі групи, де налічувалася 31 дитина, вивезли із тимчасово окупованого Маріуполя під Москву. Переважна більшість дітей із тієї групи були сиротами або позбавленими батьківського піклування. Пише ТСН. 

Про це розповідає Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Напередодні Нового року до Департаменту кризового реагування Мінреінтеграції звернулася громадська діячка, яка опікується поверненням дітей.

"І ось нова маленька перемога. Зараз Олександр вже у Києві. Він п’ятий із цієї групи, кого вдалося повернути. За майже два роки на чужині досяг повноліття, але весь цей час дуже хотів повернутися", - кажуть у Міністерстві.

Там нагадують: якщо ви стали свідком незаконного переміщення дітей на тимчасово окуповану територію або територію РФ, обов’язково повідомте про це профільному фахівцю Мінреінтеграції Наталії Ємець за номером: (050) 562-03-13. Також можна зателефонувати на гарячу лінію Національного інформаційного бюро 16-48.

Нагадаємо, раніше Україна повернула ще трьох дітей з тимчасово окупованих територій – діти вже перебувають в безпеці, на них чекає відновлення та повернення до нормального життя. Серед повернутих дітей – 8-річний хлопчик та двоє 18-річних братів.

Оценка материала:

5.00 / 2
До України повернули 18-річного Олександра після російської депортації 5.00 5 2
Політика / Україна
03.01.2024 600
Еще материалы раздела «Україна»