<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
03.01.2024 2713

"А який з нас толк": віцеспікер ВР Корнієнко відповів, чи будуть мобілізувати нардепів

На думку Корнієнка, в тому, аби український парламент не працював, найбільше зацікавлена саме Росія.

a39d6f57e8e6f0ab756d6c82dfe74e14_03.01.24

Перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко прокоментував, що відповідного до нового гучного законопроєкту про мобілізацію нардепи і надалі будуть звільнені від призову до війська. Пише ТСН. 

Про це він сказав в інтерв'ю "Укрінформу".

"Так Кім (Віталій Кім, голова Миколаївської ОДА, - ред.) же сказав учора – який з нас толк?", – спробував віджартуватися Корнієнко.

На запитання, що мобілізація депутатів, ймовірно, зможе зняти соціальне напруження, він пояснив, що комусь потрібно ухвалювати закони, важливі для держави.

"Є відповідь така нудна законодавчо-конституційна – більше нікому буде тоді голосувати і приймати закони, бюджет, зокрема. І це точно буде заважати перемагати, функціонуванню держави. Інша відповідь – така більш морально етична", – каже віцеспікер ВР.

На думку Корнієнка, якби депутати, їхні родини, оточення менше демонстрували б таку поведінку, за яку можна засуджувати в суспільстві, то це питання менше б виникало.

Віцеспікер вважає справедливим застосувати до депутатів ті ж підходи, що й до звичайних громадян, адже в кожного є діти, хтось має інвалідність.

"Ну це ж справедливо має бути, правильно – у когось є діти, хтось інвалід, хтось поза межами віку. Виявиться, що можна призвати 200 людей. Ну, це навіть батальйон не буде. А є аргумент, який не сподобається людям – а платити більше доведеться. Зараз депутат отримує на руки біля 80 тисяч, а буде отримувати більше 100, якщо воюватиме", – сказав Корнієнко.

Він певен, що чутки про необхідність мобілізації нардепів розганяє російська пропаганда, адже "росіянам максимально вигідно, щоб не було робочого парламенту".

Водночас Корнієнко закликав нардепів опанувати якісь військові навички і базові знання з такмеду, бо "проблеми з північним сусідом можуть закінчитись набагато пізніше, ніж каденція нинішнього складу Ради".

Раніше повідомлялося, що серед депутатів на фронті були Роман Костенко, Сергій Рудик, Роман Лозинський і Михайло Забродський.

Оценка материала:

5.00 / 7
"А який з нас толк": віцеспікер ВР Корнієнко відповів, чи будуть мобілізувати нардепів 5.00 5 7
Політика / Україна
03.01.2024 2713
Еще материалы раздела «Україна»