<
НОВИНИ ДНЯ: Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Переговори з Росією можливі: Кулеба назвав дві головні умови  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  Паска, панетоне, коломба: головні відмінності великодньої випічки  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Україна
03.01.2024 607

Чи арештовуватимуть майно чоловіків, які уникають мобілізації: адвокат попередив про небезпеку

Адвокат назвав небезпеку нового проєкту закону.

0ce9833db0c2e4cc8b3c9964336bbd3b_03.01.24

Адвокат Сергій Гула попередив, що в новому проєкті закону про мобілізацію передбачений арешт майна у чоловіків, які ухиляються від служби в армії. Він попередив, що доступ ТЦК до реєстру рухомого та нерухомого майна є вкрай ризикованим, оскільки виникають корупційні можливості. Пише ТСН. 

Про це він сказав на своєму ютуб-каналі.

"Не з'явився до ТЦК по повістці. Виявили твоє майно, а це дуже легко. Бо відповідно до масиву законодавства, ТЦК матиме доступ до всіх реєстрів. Для мене це узурпація влади. Орган, який не є органом державної влади. Тобто формується такий законодавчий монстр. Я за те, щоб кожне відомство та організація навіть під час війни мали свої реєстри і ніхто інший туди не мав доступу. Той самий реєстр про рухоме та нерухоме майно. Це те саме майно, яке у вас є - машина, квартира, земельна ділянка. Мені за місяць писали сотні людей - я не отримував повістки, а мені вже дали штраф. Що мені робити? Я говорю про факт, що людина навіть не знає про повістку, а в один момент - арешт майна. А потім бігай по судах щонайменше пів року, щоб зняти арешт", - пояснив він.

Адвокат вважає, що такі зміни містять корупційний складник. Ризик втратити своє майно є у тих чоловіків, які живуть за кордоном.

"Абсолютно неадекватні зміни. От наклали арешт - корупція в ТЦК неймовірна, їхні дачі, статки бачила вся країна. От чоловічок з ТЦК отримав колосальний доступ до інформації про людину. Він бачить - яке гарне майно, машина, квартира. А у нього нічого нема. І от думає - а чого б не переписати. От є "чорні нотаріуси". І тоді перепишуть. Найбільше постраждають ті люди, які не живуть в Україні. От там спочатку заарештували - а потім забрали", - сказав він.

Юрист зазначив, що наразі цей проєкт закону не хвалили, а тому він сподівається, що зміни все ж внесуть.

Нагадаємо, Зеленський зробив нову заяву про мобілізацію в Україні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи арештовуватимуть майно чоловіків, які уникають мобілізації: адвокат попередив про небезпеку 5.00 5 1
Політика / Україна
03.01.2024 607
Еще материалы раздела «Україна»