<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Україна
04.01.2024 299

Ракетні удари по Україні: оглядач припустив, наскільки часто РФ може завдавати їх

Не слід забувати, що ракети наш ворог виготовляє постійно.

9c1c6bc5111a39591e2ed85f064b8830_04.01.24

Росія відновила завдання ракетних ударів по Україні, тож українців цікавить, наскільки часто ворог може це робити. Але тут питання поставлено не зовсім коректно. Пише ТСН, 

Про це написав військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Є два варіанти

За словами оглядача, російські окупанти можуть надалі використовувати два сценарії ударів:

  1. Продовжити масовані удари комбінованою компонентою, як і в минулі дні, але в такому випадку їхній ресурс вичерпається вже через 4-5 такого рівня інтенсивності ударів.

"При цьому з урахуванням використання авіаційної та згодом морської компоненти для ударів паузи між цими ударами становитимуть 72 години й більше, що зростають у міру виснаження", – пояснив Коваленко.

2. Повернутися до травня-червня 2023 року, коли завдавали ударів обмеженим боєкомплектом, по 15, 20, 30 ракет, але практично щоночі або кожні 2-3 дні.

"У такому разі, нинішнього потенціалу їм може вистачити від 10 (максимум – 30 ракет) до 20 (щонайменше – 15 ракет) ударів. Тобто якщо вони перейдуть на мінімальний показник БК, то виведуть системність ударів до півтора місяця з періодичністю 48 годин", – зазначає оглядач.

Не слід забувати й про те, що РФ поставила ракети на серійне виробництво. Це відбувається безперервно.

"З іншого боку, не думаю, що вони настільки виснажуватимуть свій боєкомплект, а це означає, що навіть при використанні сценарію з мінімальним БК їх потенціал не зможе витягнути системність більшу, ніж у травні – червні 2023. Ресурсу не вистачить", – підсумував Коваленко.

Нагадаємо, 2 січня РФ завдала масованого ракетного удару по Україні. На жаль, загинуло щонайменше 5 людей.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ракетні удари по Україні: оглядач припустив, наскільки часто РФ може завдавати їх 5.00 5 2
Політика / Україна
04.01.2024 299
Еще материалы раздела «Україна»