<
НОВИНИ ДНЯ: ПриватБанк обязали уплатить в бюджет рекордную сумму дивидендов  Збитки від шахраїв значно зросли: найпопулярніші схеми з платіжними картками  Ексклюзивний прогноз погоди на травень: чи можливі ще заморозки і чого очікувати на Великдень  Україна може отримувати до 70 млрд на рік, якщо збільшить ренту за транзит російської нафти, - нардеп  F-16 для України. Як ці винищувачі можуть допомогти у війні проти Росії  Вбивця "Шахедів". Що відомо про ППО Skynex, яку має Україна  Синоптики озвучили прогноз погоди на Великденьвсі новини дня
Політика
Світ
04.01.2024 583

В ООН відреагували на нову хвилю атак РФ по Україні

Третій день РФ потужно атакує українські міста.

21a489375b9692934f8c845989fa8dc7_04.01.24

В Організації об'єднаних націй засуджують чергову хвилю російських ракетних та дронових ударів по Києву інших містах України. Пише ТСН. 

Про це йдеться у заяві гуманітарної координаторки ООН в Україні Деніз Браун.

"Для народу України новий рік розпочався з втрат, болю та розпачу. Третій день поспіль через масштабні повітряні удари Російської Федерації гинуть люди, зокрема діти, і зазнають пошкоджень будинки та інша цивільна інфраструктура", - йдеться в заяві.

Вона висловила стурбованість щодо проблем з електроенергією та водопостачанням у Києві тоді, коли очікується зниження температури повітря цього тижня до майже 20 градусів морозу. Крім того, унаслідок бойових дій без електроенергії також залишаються сотні тисяч людей на Донеччині.

"Від імені гуманітарної спільноти я ще раз підтверджую наші зобов’язання продовжувати підтримку народу України, який страждає від руйнувань, спричинених вторгненням Російської Федерації. І сьогодні я думками з родинами та друзями загиблих та поранених, а також з тими, хто непокоїться про тих, доля яких ще не відома", - наголосила Браун.

В ООН наголошують, що невибіркові удари та обстріли по цивільному населенню та цивільній інфраструктурі суворо заборонені міжнародним гуманітарним правом.

Нагадаємо, РФ здійснила масований удар по Києву та Харкову 2 січня. Загарбники застосували 99 ракет різних типів. Було знищено знищено 72 повітряні цілі. Також ППО ліквідувала усі 35 запущені дрони.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ООН відреагували на нову хвилю атак РФ по Україні 5.00 5 1
Політика / Світ
04.01.2024 583
Еще материалы раздела «Світ»