<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Стосується Росії. У НАТО назвали Китаю умову для гарних відносин із Заходом  Кулеба назвав дві умови для ефективності санкцій проти РФ  Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі СШАвсі новини дня
Політика
Україна
04.01.2024 389

Скільки українців проти проросійських депутатів у Верховній Раді – опитування

Рекордна кількість українців не хоче бачити проросійських депутатів із мандатами.

144aa31db4d45a1b3e5ff977341e3167_04.01.24

Після повномасштабного вторгнення Росії дозволити депутатам від заборонених проросійських партій допрацювати у Верховній Раді до наступних виборів згоден лише 1% опитаних українців. Минулого року цей показник становив 3%. Пише ТСН. 

Про результати опитування повідомляється на сайті Громадського руху "Чесно".

Згідно з опитуванням, більшість українців налаштовані до проросійських політиків досить негативно. Достроково позбавити їх депутатських повноважень пропонують 7% громадян, а додати до списку і заборону балотуватися знову – ще 10,5% українців.

За заборону обіймати посади для представників заборонених партій виступають 14% українців. А от розслідування правоохоронцями діяльності кожного окремо і перевірки на факти державної зради підтримують 23% громадян.

Проте, як показують результати опитування, майже 38% громадян пропонують не обмежуватись одним чи двома видами санкцій за діяльність, яку вели на території України представники проросійських партій, а застосувати всі перераховані вище методи притягнення таких депутатів до відповідальності.

Від 17% до майже 23% зросла частка українців, які виступають за розслідування правоохоронцями діяльності кожного політика окремо на факт державної зради. В іншому протягом року українці не змінили свою позицію щодо проросійських політиків.

Нагадаємо, соцопитування показало, як змінився рівень довіри до Зеленського під час війни.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки українців проти проросійських депутатів у Верховній Раді – опитування 5.00 5 2
Політика / Україна
04.01.2024 389
Еще материалы раздела «Україна»