<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Європа
03.01.2024 663

Польський уряд пішов на поступки фермерам, які збираються блокувати КПП "Медика", – ЗМІ

Польське міністерство сільського господарства прийняло всі три вимоги, які висунули фермери для того, щоб не блокувати польсько-український кордон у Медиці.

"Міністерство приймає всі три вимоги фермерів і приймає їх до реалізації", – сказав заступник міністра сільського господарства Міхал Колодзейчак, пише RMF24.

Зокрема, організація польських фермерів "Ошукане село" висунула вимогу щодо запровадження субсидії на кукурудзу та збільшення кредитування фермерів до 2,5 мільярдів злотих. Мінагрополітики Польщі погодилось реалізувати обидві ці ідеї.

Ще одна вимога – це збереження сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

"Тут підготовлені зміни до Закону, які має прийняти Сейм. Ті органи місцевого самоврядування, які погодяться застосовувати податкові пільги, отримають державну компенсацію", – пояснив Міхал Колодзейчак.

Також у міністерстві сільського господарства Польщі в соцмережі Х (Twitter) підтвердили, що міністр надіслав листа асоціації фермерів про підтвердження прийняття їхніх вимог.

Оценка материала:

5.00 / 2
Польський уряд пішов на поступки фермерам, які збираються блокувати КПП "Медика", – ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Європа
03.01.2024 663
Еще материалы раздела «Європа»