<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати молоду картоплю з травами та часником, запечену в духовці  "Русь без Києва" та привласнення князя Володимира Великого: як Путін переписує історію  В Україні буде тепло та сонячно, але є нюанс — прогноз народного синоптика Наталки Діденко  Як укласти контракт на проходження служби у ЗСУ під час війни: які умови і грошове забезпечення  Як швидко та легко приготувати смачні ліниві голубці: рецептом поділилась фудблогерка  До України йде похолодання: синоптик назвав точну дату  В Україні суттєво скоротили строк дії висновку ВЛК про придатність під час мобілізаціївсі новини дня
Політика
Світ
04.01.2024 307

Трамп подає апеляцію на рішення штату Мен, яке забороняє йому брати участь у виборах президента США

Його виключили зі списку через дотичність до нападу на Капітолій.

aa0495b12fb569315e1811d2a06a257f_04.01.24

Колишній президент Дональд Трамп подав апеляцію на постанову держсекретаря штату Мен від Демократичної партії, яка заборонила йому брати участь у виборах через його роль у нападі на Капітолій США 6 січня 2021 року. Пише ТСН. 

Про це пише Associated Press.

Кандидат від Республіканської партії оскаржив рішення штату Мен Шенні Беллоуз, яка стала першим державним секретарем в історії, який заборонив комусь балотуватися на пост президента згідно з рідко використовуваним розділом 3 14-ї поправки. Це положення забороняє особам, які «брали участь у повстанні», обіймати посади.

У апеляції Трампа до Верховного суду штату Мен проголошується, що Беллоуз не має юрисдикції у цьому питанні, і просить її вимагати включити Трампа в первинне голосування 5 березня. У апеляції стверджується, що вона зловжила своїм розсудом і послалася на «недостовірні докази».

«Секретар повинен був взяти самовідвід через її упередженість щодо президента Трампа, що підтверджено задокументованою історією попередніх заяв, які випереджають представлену проблему», — написали адвокати Трампа.

Беллоуз повторила Associated Press, що її рішення призупинено в очікуванні результату апеляції, який очікувався.

«Це частина процесу. Я впевнена у своєму рішенні та впевнений у верховенстві права. Це процес штату Мен, і дуже важливо, щоб кожен із нас, хто служить в уряді, насамперед дотримувався Конституції та законів штату», – сказала вона.

Також очікується, що Трамп оскаржить аналогічне рішення Верховного суду Колорадо безпосередньо у Верховному суді США. Найвищий суд країни ніколи не виносив рішення щодо Розділу 3, а рішення суду Колорадо, яке було застосовано до Трампа, стало першим випадком в історії, коли це положення було використано, щоб заборонити кандидату в президенти брати участь у голосуванні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Трамп намагається затягнути початок судового процесу проти себе.

Крім того, ми раніше інформували, що Верховний суд Колорадо виключив Трампа зі списку кандидатів у президенти США.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп подає апеляцію на рішення штату Мен, яке забороняє йому брати участь у виборах президента США 5.00 5 2
Політика / Світ
04.01.2024 307
Еще материалы раздела «Світ»