<
НОВИНИ ДНЯ: Друг чи ворог: чи "здасть" Трамп Україну і якою може бути його політика  На вихідні прогнозують 30-градусну спеку  Погода буде мінливою. Синоптики дали прогноз на вихідні в Україні  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистемивсі новини дня
Політика
Україна
04.01.2024 367

Великий обмін полоненими: скільки українців всього вже звільнили і що планують далі

У ГУР запевнили, що Україна готова на різні кроки для того, щоб повертати своїх людей.

42a5972403c581f0e958e279f353f464_04.01.24

Від початку повномасштабного вторгнення РФ з російського полону було звільнено 2828 українців. Сьогодні, 3 січня, відбувся найбільший обмін полоненими за час повномасштабного вторгнення – 230 українських захисників повернулися додому. Пише ТСН. 

Про це заявив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі телемарафону.

"Подяка державі, яка бореться і боролася за їхне повернення, і продовжує боротися за повернення усіх. Це справді важливо і це символ того, що кожен має повернутись додому. Такої роботи ще дуже багато, тому сьогодні – справді важлива подія. Власне 2828 українців вже звільнено з ворожого полону за період повномасштабного вторгнення і, безумовно, ця робота буде тривати… Україна готова на найбільш різноманітні кроки для того, щоб повертати своїх людей – і військових, і цивільних", – сказав Юсов.

Керівник ГУР Кирило Буданов додав, що обмін був дуже складним і його вдалося організувати через значний проміжок часу.

"Цей обмін готувався досить довго. Участь, скажімо так, в організації цього процесу безпосередньо також надавала сторона Об'єднаних Арабських Еміратів, і з її допомогою разом ми змогли це зробити", – зазначив Буданов.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розповів, що частина звільнених з полону українців вважалася зниклими безвісти.

Оценка материала:

5.00 / 1
Великий обмін полоненими: скільки українців всього вже звільнили і що планують далі 5.00 5 1
Політика / Україна
04.01.2024 367
Еще материалы раздела «Україна»