<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Політика
Україна
05.01.2024 333

Залужний і Умєров наполягають на посиленні мобілізації, бо не буде кому боронити державу, - нардеп

Законопроєкт про мобілізацію будуть розглядати кілька днів.

4 січня, Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки розпочав роботу над законопроєктом про мобілізацію. На засіданні були присутні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний та міністр оборони Рустем Умєров. Пише ТСН. 

Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.

"Вони наголосили, що посилення мобілізації, - це об’єктивна складова війни. Не буде посилення - нема кому буде боронити державу. В той же час вони готові доопрацьовувати законопроєкт та вносити зміни, зокрема, прибирати антиконституційні положення", - повідомив нардеп.

За його словами, документ планують докладно розглядати протягом найближчих трьох днів. Гончаренко наголошує, що 8 січня закінчується термін подання альтернативних законопроєктів, після цього комітет з нацбезпеки має ухвалити рішення, що він рекомендує Раді.

"Він (Комітет - Ред.) може рекомендувати відхилити всі законопроєкти, ухвалити один з них, або на їхній базі зробити новий комітетський законопроєкт і запропонувати Раді в першому читанні ухвалити його", - розповів Гончаренко.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський під час пресконференції 19 грудня розповів про план мобілізації. За його словами, головком і Генштаб запропонували мобілізувати додаткових 450-500 тисяч осіб.

Оценка материала:

5.00 / 2
Залужний і Умєров наполягають на посиленні мобілізації, бо не буде кому боронити державу, - нардеп 5.00 5 2
Політика / Україна
05.01.2024 333
Еще материалы раздела «Україна»