<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Шольц зробив несподівану заяву про саміт миру в Швейцарії: чи чекати на кінець війни  Сили оборони стали більше знищувати окупантів та танків, - Міноборони  ЗСУ готуються знищити Кримський міст: Путін вже пішов на крайні заходи  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгу  До Ради внесли законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення акцизів на пальне та алкогольвсі новини дня
Політика
Світ
05.01.2024 337

Мобілізація жінок і українців за кордоном: американський генерал про те, що потрібно змінити

Годжес зауважив, що занадто багато українців призовного віку гуляють у Німеччині, Польщі та Румунії. Він вважає, що Україна має їх повертати.

3174bdc5d916c6f86ecb1a0c0fa52e89_05.01.24

Українському урядові потрібно думати над тим, як повернути військовозобов'язаних українців з-за кордону. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону заявив екскомандувач військ США в Європі, генерал-лейтенант у відставці, військовий експерт Бен Годжес.

"Я думаю, що це те, що має виправити уряд. В Україні немає дефіциту робочої сили, у вас є проблема з системою трудових ресурсів. Занадто багато чоловіків призовного віку, які гуляють по Німеччині, Польщі та Румунії, працюють у готелях, мають роботу і у них все гаразд... Їх треба повернути, але що теж треба – це уряд має виправити систему, щоб людей правильно набирали і піклувалися про них. Я маю на увазі, що чоловіки все ще потрібні для виконання інших завдань, окрім носіння військової форми", – каже Годжес.

Також він вважає, що Україна має працювати над тим, аби створити комфортніші умови для жінок у війську. Експерт не виключає, що жінок також доведеться мобілізувати.

"І звичайно, я думаю про жінок. У вас є сотні тисяч жінок призовного віку, які мають хорошу фізичну підготовку. Вони б були чудовими солдатами... Чи зробила Україна все можливе, щоб створити можливості для жінок воювати там, де вони кваліфіковані. Тому я думаю, що виправити системи набору і мобілізація населення таким чином, щоб усі хотіли воювати, могли воювати", – підсумував він.

Нагадаємо, у Міноборони розповіли, як збираються повертати ухилянтів з-за кордону.

Раніше міністр юстиції Німеччини Марко Бушман заявив, що Німеччина не депортуватиме українців і не примушуватиме їх до мобілізації до ЗСУ.

Натомість в Естонії заявили, що готові видавати Україні чоловіків призовного віку для мобілізації до лав ЗСУ.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мобілізація жінок і українців за кордоном: американський генерал про те, що потрібно змінити 5.00 5 2
Політика / Світ
05.01.2024 337
Еще материалы раздела «Світ»