<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт супу-пюре з цвітної капусти з вершками  Де будуть заморозки і чи чекати швидкого повернення тепла в Україну: синоптикиня дала прогноз  Мікрокредити. Як скористатися чужими грішми, не потрапивши в борговий зашморг  Відмова від повістки та неявка до ТЦК. Рада підняла штрафи для ухилянтів: головне  Особливого тепла не варто чекати: синоптик розповіла, що буде з погодою в Україні  Зеленський знайшов посаду Залужному: де і ким працює колишній головком ЗСУ  Легалізація криптовалюти. Які країни узаконили цифрові гроші та яка ситуація в Українівсі новини дня
Політика
Україна
06.01.2024 953

Україна може отримати від США сотні ракет ATACMS, які планується утилізувати

Наші військові вже отримали частину з цих ракет під час першого передавання Україні ATACMS.

429dff87ba471ba721e5e1518c0016d6_06.01.24

Україна може отримати ракети ATACMS, які США планують утилізувати. Йдеться про понад 1000 таких боєголовок. Їхній термін придатності вже спливає. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телеканалу “Еспресо” повідомив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

За його словами, США можуть утілізувати ракети ATACMS старих типів – М39 і М39А. Їхній термін придатності вже добігає кінця. Йдеться про 1100 таких ракет.

“Але на їх утилізацію також потрібні гроші. І простіше передати ці ракети Україні та здійснити утилізацію на полі бою, вирішивши завдання, які наразі існують. Ці ракети могли б бути використані в широкому спектрі завдань. Такий аргумент уже висувається в інформаційному просторі. Обговорення в політичному середовищі буде на нашу користь”, – зауважив Валерій Рябих.

Він також додав, що наші військові вже отримали частину з цих ракет під час першого передавання Україні ATACMS – вони вже застосовувалися.

"Це ракети з можливістю завдавання ударів на відстані до 165 км. Вони оснащені потужною бойовою частиною майже в 900 кг. Не виникає сумнівів, що більша частина з них придатна. Звісно, що можливі різні ступені зносу ракет. Усе залежить від зарядів двигунів та умов зберігання. Американці знімають ці ракети у плановому порядку для того, щоб не дійти до краю, коли ракета може становити загрозу для тих, хто її застосовує. Фахівці мають визначати ступінь придатності", – додав Рябих.

Нагадаємо, що у США планують утилізувати сотні ракет M39 і M39A1 та установок ATACMS з різними радіусами дії та боєголовками.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна може отримати від США сотні ракет ATACMS, які планується утилізувати 5.00 5 2
Політика / Україна
06.01.2024 953
Еще материалы раздела «Україна»