<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Європа
05.01.2024 248

Європа накопичила рекордні запаси газу і зможе спокійно пережити зиму, - Reuters

Запаси газу в Європі наприкінці зими 2023/24 років, швидше за все, залишаться на рекордно високому рівні. Помірні температури в регіоні не спричинять великих витрат газу.

Про це пише Reuters.

За даними Gas Infrastructure Europe (GIE), запаси в ЄС та Великій Британії на 31 грудня склали 996 терават-годин (ТВтч). Це - сезонний рекорд.

У Північно-Західній Європі, основній зоні споживання, протягом останніх трьох місяців 2023 року температура була набагато вищою, ніж зазвичай. Це призвело до зниження попиту на опалення та використання газу.

Наприкінці грудня сховища газу, як і раніше, були заповнені на 86,5% порівняно з піком у 99,6% у листопаді. Це на 15% більше, ніж зазвичай буває о цій порі року.

"Запаси газу в Європі вже не можуть стати загрозливо низькими до кінця зими. Імовірніше за все, сховища в ЄС та Великій Британії закінчать зиму заповненими майже на 54%, з ймовірним діапазоном від 42% до 69%", - зазначає Reuters.

Оценка материала:

5.00 / 1
Європа накопичила рекордні запаси газу і зможе спокійно пережити зиму, - Reuters 5.00 5 1
Політика / Європа
05.01.2024 248
Еще материалы раздела «Європа»