<
НОВИНИ ДНЯ: Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлем  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  Стало відомо, коли перші F-16 з пілотами з'являться в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.01.2024 460

Запечена качка з апельсином: рецепт для святкового столу

Приготуйте апетитну качку з апельсином для новорічного столу, яка буде фаворитом будь-якого святкового столу. Для маринаду качки будемо використовувати апельсин та мед.

Готується зовсім нескладно, спочатку качка маринується в солодко-кислому маринаді протягом кількох годин, потім запікається в духовці, підрум'янюється, тому і в процесі отримуємо ніжну ароматну качку із золотистою медовою скоринкою. Пише ТСН. 

Інгредієнти

качка

апельсин - 1 шт.

соєвий соус - 100 мл

мінеральна газована вода - 2 л

суміш перців - 1 ч. л.

сіль за смаком

соєвий соус - 50 г

мед - 1 ст. л.

  1. Качку добре промийте під проточною водою зовні та всередині. Обсушіть. Викладіть качку черевцем догори в ємність.
  2. Апельсин розріжте на дві частини. Вичавіть руками сік на качку, апельсин викладіть до качки, посипте сіллю, перцем і полийте соусом.
  3. Залийте газованою водою, закрийте кришкою та відправте до холодильника маринуватися на ніч.
  4. Дістаньте качку з маринаду, начиніть двома половинками цього апельсина, що був у маринаді.
  5. Заколіть черевце зубочистками.
  6. Для глазурі з'єднайте соус та мед, а потім перемішайте.
  7. Загорніть качку в пергаментний папір для випічки, потім у фольгу.
  8. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 2-2,5 години. Потім розкрийте качку змастіть глазур'ю і запікайте ще 10-15 хвилин до золотистої скориночки.

Поради:

  • На гарнір можна приготувати рис, картоплю чи овочевий салат.
  • Сік із апельсина сильно не вичавлюйте.

Оценка материала:

5.00 / 1
Запечена качка з апельсином: рецепт для святкового столу 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
07.01.2024 460
Еще материалы раздела «Суспільство»