<
НОВИНИ ДНЯ: Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Автомобіль, який Путін подарував Кіму, має південнокорейські запчастини, - Reuters  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Рецепт кабачкових млинців на молоці  Археологи знайшли унікальні стародавні гробниці у Південній Кореї  У РФ хочуть повернути смертну кару: достатньо лише указу Путіна  “Бронь” на папері не відображається в “Резерв+”: що робитивсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.01.2024 284

Що буде з цінами в Україні на початку 2024 року: прогноз Мінекономіки

На початку 2024 року інфляція в Україні залишиться на низькому рівні. Водночас в цілому за рік темпи зростання цін прискоряться.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Огляд інфляції Мінекономіки.

"За підсумком 2023 року отримаємо низьку інфляцію. На початку наступного року, у разі відсутності форс-мажору, можна очікувати продовження тренду також невисокої інфляції, хоча, напевно, в цілому вона перевищить показник попереднього року", - йдеться в огляді.

У міністерстві також зауважили, що ускладнені війною економічні процеси (масштабні міграційні потоки, брак робочої сили, зруйновані виробничі потужності) на фоні високих ризиків з питань безпеки та посилення невизначеності, зокрема щодо фінансування у 2024 році, створюють ризик зростання волатильності цін та в підсумку - до пришвидшення інфляційних процесів у країні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Що буде з цінами в Україні на початку 2024 року: прогноз Мінекономіки 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.01.2024 284
Еще материалы раздела «Економіка»