<
НОВИНИ ДНЯ: Що робити, якщо власник виселяє з орендованої квартири раніше терміну: інструкція від адвоката  Штрафи й обмеження. Як будуть карати тих, хто не оновив дані у ТЦК  Уряд вніс зміни до порядку відправлення повісток поштою  Синоптики дали прогноз на липень: яка погода чекає на українців  Які зміни чекають на українців у липні: всі нововведення  Бензин подорожчав, дизель та автогаз подешевшали: як змінилися ціни на АЗС за місяць  Синоптики шокували прогнозом погоди на липень: вся Україна – в зоні ризикувсі новини дня
Політика
Україна
07.01.2024 519

В ГУР прокоментували статтю The Telegraph про новий наступ Росії на Харків

Окупанти накопичують сили на напрямку.

65b0b15c817f12943b51c36c3ac73245_07.01.24

Українська розвідка не підтверджує інформацію джерел видання The Telegraph про те, що російська окупаційна армія готує новий наступ на Харків вже 15 січня.

Про це у коментарі "РБК-Україна" заявив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк.

Втім, представник розвідки все ж розповідає, що певне накопичення сил ворог все ж здійснює.

"ГУР фіксує певне накопичення сил та засобів ворога на Куп'янському напрямку. Це потенційно може свідчити про те, що окупанти мають намір активізувати наступальні дії саме на цій ділянці фронту. Водночас ми не можемо говорити, що росіяни готують цей наступ саме на 15 січня", - наголосив Черняк.

За його словами, усі спроби окупаційних військ реалізувати якісь операції стратегічного чи оперативного рівня досі не мали успіхів.

Наступ на Харків 2024: реакція ОВА на статтю

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов, коментуючи інформацію про те, що РФ готує повторний наступ на Харків, каже - наразі концентрації військових підрозділів росіян на кордоні не зафіксовано.

"Для того, щоб говорити про будь-який наступ чи плани ворога, він має сконцентрувати свої військові підрозділи в тому чи іншому напрямку. Наразі такої концентрації немає. Проте, ситуація може змінюватися щохвилини і ми, звичайно, уважно стежимо за цим", - наголошує очільник ОВА.

Оценка материала:

5.00 / 2
В ГУР прокоментували статтю The Telegraph про новий наступ Росії на Харків 5.00 5 2
Політика / Україна
07.01.2024 519
Еще материалы раздела «Україна»