<
НОВИНИ ДНЯ: Справа про штурм Капітолію проти Трампа: суд підвищив юридичну планку для прокурорів  Автомобіль, який Путін подарував Кіму, має південнокорейські запчастини, - Reuters  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Рецепт кабачкових млинців на молоці  Археологи знайшли унікальні стародавні гробниці у Південній Кореї  У РФ хочуть повернути смертну кару: достатньо лише указу Путіна  “Бронь” на папері не відображається в “Резерв+”: що робитивсі новини дня
Бізнес
Економіка
06.01.2024 295

Реальні зарплати українців зростають три квартали поспіль

Пожвавлення економіки та сповільнення інфляції сприяли відновленню зростання реальних зарплат з ІІ кварталу 2023 року (за офіційними даними Державної служби статистики). Реальні зарплати відновили зростання не лише завдяки бюджетним виплатам, а й ресурсам підприємств.

Про це йдеться в Макроекономічному та монетарному огляді НБУ (січень 2024 року).

За оцінками НБУ, зростання зарплат зберіглося і у IV кварталі.

Проте зростання зарплат було нерівномірним за видами діяльності: так, у ІІІ кварталі 2023 року середні зарплати в реальному вимірі у торгівлі, ІТ та низці інших ВЕД перевищили рівень ІІІ кварталу 2021 року (тобто до повномасштабного вторгнення). Натомість нижчими за цей рівень залишалися зарплати в окремих секторах послуг, будівництві, освіті та транспорті, йдеться в огляді.

Як зазначають в НБУ, бюджетні виплати, зокрема, військовим, пенсії та соціальні допомоги залишалися вагомим джерелом зростання доходів домогосподарств.

Непрямі показники оцінки доходів населення України свідчать про їхнє зростання в реальному вимірі (з урахуванням інфляції).

Оценка материала:

5.00 / 2
Реальні зарплати українців зростають три квартали поспіль 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
06.01.2024 295
Еще материалы раздела «Економіка»