<
НОВИНИ ДНЯ: Салат із редиски з яйцем та огірком: рецепт простої та корисної страви  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупанти  Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі  В Україні планують підвищити вимоги до проектної документації на будівництво: що змінюється  Фінансовий гороскоп на травень 2024 рокувсі новини дня
Політика
Світ
06.01.2024 1179

Пентагон заперечив плани знищити сотні ракети ATACMS

У Пентагоні заперечили інформацію в ЗМІ, що Сполучені Штати начебто збираються знищити сотні ракет ATACMS із різною дальністю і боєголовками, у яких закінчується термін придатності, але їх можна було би передати для України.

Про це заявив речник Міноборони США Пет Райдер, йдеться в сюжеті «Голоса Америки».

Водночас у Пентагоні повідомляють, що продовжують працювати з Конгресом, аби розв'язувати питання додаткового фінансування для України.

Зокрема у відомства залишається близько 4 мільярдів доларів для фінансування озброєння на потреби України. Проте ці гроші також є недоступними, оскільки мова йде саме про «дозвіл від Конгресу» на використання цієї суми, а не «фізичну наявність» коштів на банківських рахунках.

«На практиці це означає, що у нас закінчилися гроші. Тому ми чекаємо виділення додаткового фінансування, щоб поповнити запаси США, з яких власне зброя і надається Україні», – пояснив Райдер.

Оценка материала:

5.00 / 3
Пентагон заперечив плани знищити сотні ракети ATACMS 5.00 5 3
Політика / Світ
06.01.2024 1179
Еще материалы раздела «Світ»