<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: співвідношення втрат сьогодні - 1 українець до 6 росіян  Що треба знати водіям мотоциклів та скутерів про власну безпеку: поради поліції  Коли в Україні почне спадати спека: синоптикиня назвала дати  Повістки поштою, відключення світла, вступна кампанія: що зміниться в липні  Відверто про війну, переговори з Путіним та перемогу: що говорив Зеленський в інтерв’ю The Philadelphia Inquirer  Зеленський анонсував переговори з партнерами щодо дозволу на удари по аеродромах РФ  Спека до +37. Синоптик дала прогроз погоди в Україні на 2 липнявсі новини дня
Політика
Україна
06.01.2024 442

На Шольца зростає тиск з вимогою передати Taurus Україні

На канцлера Німеччини Олафа Шольца чиниться дедалі більший тиск з метою змусити його поставити крилаті ракети Taurus Україні.

Про це повідомляє Rheinische Post.

Політики з партій-партнерів по коаліції, "зелених" і вільних демократів (ВДП), а також опозиційного Християнсько-демократичного союзу (ХДС), наголосили на необхідності Taurus і висунули серйозні звинувачення проти Шольца.

"Постачання крилатих ракет Taurus Україні давно назріло. Найефективніший захист від російських авіаударів - це обстріл цілей на російській території і на окупованих територіях на сході України, звідки Росія завдає своїх ударів", - заявила прессекретарка "зелених" у Бундестазі з питань оборони Сара Нанні.

Вона зазначила, що поки що Україна не має в своєму розпорядженні необхідного для цього обладнання, не в останню чергу через те, що Берлін не постачає крилаті ракети Taurus.

"Це небажання виходить здебільшого від федерального канцлера і не є загальною позицією німецького уряду", - сказала Нанні.

Експерт ВДП з питань оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн заявила, що Німеччина повинна нарешті поставити Taurus, щоб розірвати канали постачання Росії.

"Ми не повинні боятися власної сміливості. Це саме те, чого чекає (російський диктатор Володимир, - ред.) Путін", - сказала вона.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Шольца зростає тиск з вимогою передати Taurus Україні 5.00 5 2
Політика / Україна
06.01.2024 442
Еще материалы раздела «Україна»