<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт котлет із замороженого курячого філе та сиру  В Україну мчить 30-градусна спека, - прогноз  В Україні значно зміняться ціни на цигарки: скільки коштуватиме пачка  Хто стане президентом РФ після Путіна – російський опозиціонер назвав прізвище  На 18 червня опадів майже не прогнозують, вдень до +30°  Не тільки високі поверхи. Яке житло перестали купувати українці під час війни  Перші винищувачі F-16 від Данії будуть в Україні вже найближчим часом — Зеленськийвсі новини дня
Політика
Росія
07.01.2024 666

Путін відправить на війну мігрантів: в ISW проаналізували новий указ

Росіяни ще влітку 2023 року посилили рейди у громадах мігрантів, під час яких видавали військові повістки мігрантам з громадянством РФ.

005c5b4c57cf90c3f838bdc9e48a9c97_07.01.24

Президент РФ Володимир Путін підписав указ, який посилює процедури надання іноземцям російського громадянства. Його можна буде отримати в обмін на службу в російському війську на території Україні, ймовірно, в межах спроб щодо примусу до служби в армії. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Указ Путіна від 4 січня надає російське громадянство іноземцям, які підписали щонайменше річний контракт на службу в армії або у "військових формуваннях", ймовірно, добровольчих формуваннях та приватних військових компаніях під час проведення "спеціальних воєнних операцій".

Указ також передбачає надання громадянства РФ подружжю, дітям і батькам іноземців, які служать у російських військах. Також йдеться про скорочення терміну отримання іноземцями російського громадянства від трьох до одного місяця.

Аналітики нагадали, що у вересні 2022 року Путін підписав указ про спрощення процесу отримання громадянства та скасування деяких обов’язкових умов для іноземців, які підписали контракти з російською армією.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін відправить на війну мігрантів: в ISW проаналізували новий указ 5.00 5 1
Політика / Росія
07.01.2024 666
Еще материалы раздела «Росія»