<
НОВИНИ ДНЯ: Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталі  Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухаркивсі новини дня
Політика
Світ
07.01.2024 1235

Понад 20 штатів можуть заборонити Трампу брати участь у виборах – NYT

Всього виключення Трампа з виборчих списків ініціювали у 34 штатах США.

aa0495b12fb569315e1811d2a06a257f_07.01.24

Більш ніж 20 штатів можуть заборонити колишньому президенту Дональду Трампу брати участь виборах. Пише ТСН. 

Про це пише видання The New York Times із посиланням на дані аналізу судових протоколів та інших документів.

"Офіційно оскаржили кандидатуру Дональда Трампа на виборах президента щонайменше в 34 штатах. Трамп був дискваліфікований з праймеріз у штатах Колорадо та Мен до розгляду апеляцій", - зазначається в повідомленні.

Разом з тим, багато судових оскаржень були відхилені, або не просуваються у суді. Таким чином, крім Колорадо та Мен, "ще принаймні у 20 штатах це питання залишається невирішеним".

Позови проти Трампа ґрунтуються на пункті 14-ї поправки Конституції США. Цю поправку було ухвалено після громадянської війни і вона повинна була позбавити можливості обіймати державні посади всіх, хто перебував на держслужбі та "брав участь у повстанні чи заколоті".

Видання зазначає, що у 21 з 34 штатів, де була ініційована заборона для Трампа, на минулих виборах президента переміг чинний голова Держави Джо Байден.

Одним з останніх петицію про виключення експрезидента з бюлетенів праймеріз подали виборці у штатах Массачусетс та Іллінойс.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова МЗС Дмитро Кулеба заявив, що не варто боятися перемоги Трампа на виборах президента США.

Крім того, ми раніше інформували, що Дональд Трамп подає апеляцію на рішення штату Мен, яке забороняє йому брати участь у виборах президента США.

Оценка материала:

5.00 / 5
Понад 20 штатів можуть заборонити Трампу брати участь у виборах – NYT 5.00 5 5
Політика / Світ
07.01.2024 1235
Еще материалы раздела «Світ»