<
НОВИНИ ДНЯ: Автомобіль, який Путін подарував Кіму, має південнокорейські запчастини, - Reuters  Люди на пляжі - як "живий щит": Маломуж прокоментував "приліт" по відпочивальниках у Севастополі  Рецепт кабачкових млинців на молоці  Археологи знайшли унікальні стародавні гробниці у Південній Кореї  У РФ хочуть повернути смертну кару: достатньо лише указу Путіна  “Бронь” на папері не відображається в “Резерв+”: що робити  Як зробити рол з лаваша: рецепт від фудблогеркивсі новини дня
Бізнес
Економіка
07.01.2024 378

Глава Нацбаку розповів, який обсяг допомоги очікує Україна від партнерів у 2024 році

В наступному році ми очікуємо від наших міжнародних партнерів щонайменше 38 млрд доларів допомоги Україні.

Про це розповів глава НБУ Андрій Пишний, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір телемарафону.

Керівник Національного банку розповів, що в 2023 році міжнародна допомога була достатньою. Її обсяг на сьогоднішній день сягає майже 43 млрд доларів.

Але в кінці року, з його слів, НБУ змушений був засвідчити, що матеріалізувалися ризики ритмічності, це підважило до певної міри надходження тих траншів, на які Україна розраховувала в січні-лютому.

Пишний зазначив, що за базовим сценарієм НБУ міжнародна фінансова допомога України в цьому році повинна бути на рівні 38 млрд доларів.

"Але важливо забезпечувати не лише обсяг, важливо забезпечувати ритмічність, своєчасність надходження, адже бюджет війни не можна поставити на паузу", - заявив глава НБУ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Глава Нацбаку розповів, який обсяг допомоги очікує Україна від партнерів у 2024 році 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
07.01.2024 378
Еще материалы раздела «Економіка»