<
НОВИНИ ДНЯ: Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
08.01.2024 600

Які ракети Росія могла отримати від КНДР і може отримати від Ірану – аналіз Defense Express

Зокрема, Тегеран може передати Москві то балістичні ракети із дальністю польоту 300 та 700 км.

a34cdb8713ebda4dd87b69469d3f828c_08.01.24

Росія просувається у питанні отримання балістичних ракет від Ірану, а також вже могла отримати першу партію цього озброєння від Північної Кореї, повідомило видання The Wall Street Journal. Експерти оцінили, які саме ракети могла і може отримати РФ від цих двох країн. Пише ТСН. 

Про це йдеться в матеріалі Defense Express.

У статті WSJ вказано, що у США стурбовані активним просуванням перемовин Росії та Ірану у питанні закупівлі балістичних ракет малої дальності. За оцінками американців, "РФ має намір закупити в Ірану ракетні комплекси".

Постачання іранських ракет може відбутися вже цієї весни. Водночас "офіційні особи у США не вірять, що угода була завершена". Але це жодним чином не виключає того, що угода може бути підписана найближчим часом.

Які ракети Іран може передати Росії

Щодо того, які ж саме ракети може отримати РФ від Ірану, то йдеться, ймовірно, про балістичні ракети Fateh-110 із дальністю польоту 300 км, а також Zolfaghar із дальністю 700 км. Обидві моделі начебто мають підвищену точність, а в деяких варіаціях заявлялося про можливість оператором "вести" ракету під час польоту, щоправда на відносно невеликих дистанціях.

Які ракети Росія могла отримати від Північної Кореї

Водночас КНДР, за даними WSJ, за останні декілька тижнів передала Росії серед іншого декілька десятків балістичних ракет без уточнення конкретних типів озброєння, що нібито вже отримала Москва. Інформація про таку ймовірність з’явилася ще восени 2023 року. Тоді повідомлялося, що разом з артилерійськими боєприпасами, мінами та некерованими реактивними снарядами Росія могла отримати від Північної Кореї і балістичні ракети малої дальності.

Оценка материала:

5.00 / 2
Які ракети Росія могла отримати від КНДР і може отримати від Ірану – аналіз Defense Express 5.00 5 2
Політика / Світ
08.01.2024 600
Еще материалы раздела «Світ»