<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Європа
08.01.2024 3543

У Німеччині розповіли, чи будуть повертати до України чоловіків-призовників

Берлін не видаватиме Києву військовозобов'язаних.

919169bc6d71d09a391fc1ed0e965f20_08.01.24

Федеральний уряд Німеччини не може змусити українських чоловіків, які перебувають у країні повернутися додому і служити в армії. Разом з тим Берлін продовжуватиме підтримувати Україну в обороні. Пише ТСН. 

Про це заявив німецький міністр юстиції та захисту прав споживачів Марко Бушман в інтерв’ю Welt.

"Я розумію прагнення українського уряду призвати українських чоловіків за кордоном на військову службу. Виклик законний. Але ми не зможемо змусити нікого в Німеччині служити за кордоном", - пояснив міністр.

Крім того, він скептично прокоментував можливість відновлення обов’язкової військової служби для громадян Німеччини. З його слів, із конституційної точки зору існує проблема рівності.

"Зараз ніхто не припускає, що всі придатні до військової служби чоловіки в цьому році будуть призвані. У Міноборони, мабуть, думають про модифікований призов… Я також проти обов’язкової військової служби з іншої причини: якби ми її відновили і призвали сотні тисяч молодих людей заради справедливості, то ми б усунули їх з ринку праці. Дефіцит робочої сили вже є гальмівним фактором економіки", - наголосив керівник німецького Мін'юсту.

Нагадаємо, в Естонії заявили, що готові видавати Україні чоловіків призовного віку для мобілізації до ЗСУ. Крім того, Таллінн навіть запропонував укласти відповідну угоду.

Оценка материала:

5.00 / 4
У Німеччині розповіли, чи будуть повертати до України чоловіків-призовників 5.00 5 4
Політика / Європа
08.01.2024 3543
Еще материалы раздела «Європа»