<
НОВИНИ ДНЯ: Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травнявсі новини дня
Політика
Україна
08.01.2024 763

Скільки всього "Кинджалів" вдалося перехопити ППО: Ігнат назвав точну кількість

ППО України вдається демонстрували вагомі результати.

dfabdf21c7765d244afe40c07e80378c_08.01.24

25 "Кинджалів" вдалося збити Повітряним силам України. Раніше перехоплення цих ракет вважалося неможливим. Втім в травні стало відомо, що Patriot впорався з цією задачею. Від того часу з посиленням ППО України вдається демонстрували вагомі результати. Пише ТСН. 

Про це повідомив спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат.

"Зараз маємо 63 запущених "Кинджали" від початку повномасштабного вторгнення, 25 знищено. Починаючи від 4 травня вперше був знищений "Кинджал". Саме тоді, від весни минулого року, ми отримали Patriot і отримали можливість знищувати аеробалістичні ракети", - сказав він.

На YouTube-каналі ТСН можна переглянути за цим посиланням відео: Україна залишилась без ракет для Patriot і що з ударами по окупантах в Криму? Ігнат відповідає!

Можливості ракети "Кинджал"

Х-47М2 "Кинджал" – це російська аеробалістична ракета, яка здатна нести ядерний заряд. "Кинджал" є модифікацією балістичної ракети системи "Іскандер". Ракета з’явилася на озброєнні російської армії 2017 року. Однак інформацію про це оприлюднили 2018 року.
Перевага "Кинджала" – можливість долати системи протиповітряної і протиракетної оборони. У цьому полягає її основна небезпека.

Носіями ракет можуть бути:

  • літак МіГ-31К (одна ракета)
  • Ту-22М (чотири ракети)
  • Ту-160 (вісім ракет)

"Кинджали" можуть летіти із гіперзвуковою швидкістю, яка у десять разів вища за швидкість звуку. Водночас можуть маневрувати у польоті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Скільки всього "Кинджалів" вдалося перехопити ППО: Ігнат назвав точну кількість 5.00 5 2
Політика / Україна
08.01.2024 763
Еще материалы раздела «Україна»