<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
09.01.2024 705

На Заході – гостра проблема з виробництвом зброї, Росія і Китай випереджають у цьому – WSJ

Значна частина можливостей Заходу виготовляти зброю була підірвана внаслідок скороченням оборонних бюджетів після "Холодної війни" та поступової деіндустріалізації.

18a065e085525556982faa367bb46f9d_09.01.24

Війна Росії проти України виявила недоліки на Заході щодо швидкого виробництва більшої кількості зброї у потрібний момент. Головна проблема полягає в тому, що сучасна зброя надзвичайно складна та часто вимагає тисяч деталей. Пише ТСН. 

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal.

Проблеми з виробництвом зброї на Заході

У матеріалі наводиться приклад, що на виготовлення однієї ракетної системи NASAMS, яка захищає повітряний простір над Білим домом, необхідно два роки. І через зростання кількості потенційних загроз для Заходу, зокрема з боку Росії та Китаю, попит на NASAMS різко зріс і замовлення стрімко накопичуються.

"Я ніколи не бачив такого великого попиту", – заявляв президент оборонного підрозділу норвезької компанії Kongsberg Defense&Aerospace Ейрік Лі.

Автори публікації вказують, що головна проблема того, чому не вдається швидше задовольняти цей попит, це те, що сучасна зброя надзвичайно складна та часто вимагає тисяч деталей.

"Kongsberg, як і більшість західних оборонних компаній, проєктує і збирає свої системи озброєння, але не виготовляє більшість компонентів. Понад 1500 постачальників роблять свій внесок у продукцію цього заводу. Один тільки ланцюжок постачань NASAMS складається з понад тисячі компаній і побудований на двох континентах разом з американським оборонним підрядником RTX, раніше відомим як Raytheon Technologies", – йдеться у статті.

Окрім того, оборонна промисловість стикається і з тривалою нестачею робочої сили.

Незважаючи на вищі оборонні бюджети, Захід не стикався з такими обмеженнями постачань озброєння від часів Корейської війни. Повідомляється, що лише 10 найбільших оборонних компаній Заходу наразі мають портфелі замовлень на суму понад 730 млрд дол., що приблизно на 57% більше, ніж у кінці 2017 року, коли попит почав зростати.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Заході – гостра проблема з виробництвом зброї, Росія і Китай випереджають у цьому – WSJ 5.00 5 2
Політика / Світ
09.01.2024 705
Еще материалы раздела «Світ»