<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Світ
08.01.2024 663

Маск вживає заборонені наркотики - WSJ

Мільярдер Ілон Маск вживає заборонені у США наркотики, що турбує керівників його компаній Tesla і SpaceX.

Про це йдеться в публікації Wall Street Journal.

Він вживає, зокрема, ЛСД, кокаїн, екстазі, гриби та кетамін, а також курить марихуану на публіці, що, як вважають деякі керівники цих компаній, може завдати шкоди не лише його здоров’ю, а і бізнесу Маска.

Зазначається, що Маск, який є найбагатшою людиною у світі, часто вдається до наркотиків на приватних вечірках, учасники яких підписують угоди про нерозголошення або віддають свої телефони, щоб бути допущеними до цих вечірок.

Незаконне вживання наркотиків є порушенням законодавства США, що може поставити під загрозу державні контракти SpaceX на мільярди доларів.

Близькі до Маска люди стверджують, що він подекуди поводиться незрозуміло, нечітко вимовляє слова, говорить нісенітниці й демонструє перепади настрою.

Деякі члени правління Tesla протягом багатьох років обговорювали між собою побоювання з приводу вживання Маском наркотиків.

У 2023 році видання The Wall Street Journal повідомило, що Ілон Маск приймає мікродози кетаміну від депресії, а також вживає ці наркотичні засоби на вечірках. Після публікації статті він написав у Твіттері, що кетамін є найкращим способом боротьби з депресією порівняно з широко призначуваними антидепресантами, які «зомбують» людей.

У кодексі поведінки працівників Tesla зазначається що, робоче місце є вільним від наркотиків, і що всім співробітникам, включаючи керівників, заборонено використовувати їх навіть поза офісом.

Незаконне вживання наркотиків співробітниками також є порушенням правил, що регулюють контракти приватної ракетної компанії SpaceX на суму понад 14 млрд доларів з урядом США на цивільні та військові космічні польоти.

Як генеральний директор і засновник SpaceX, Маск має дозвіл на таємну інформацію.

Попри ці побоювання, акції Tesla зросли приблизно на 1000% за останні п'ять років. Доходи SpaceX також різко зросли.

Крім Tesla і SpaceX, Маск контролює шість компаній, включаючи платформу соціальних медіа X (колишній Twitter), підприємство з будівництва тунелів The Boring Company, стартап із впровадження мозкових імплантатів Neuralink, компанію штучного інтелекту xAI.

Оценка материала:

5.00 / 1
Маск вживає заборонені наркотики - WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
08.01.2024 663
Еще материалы раздела «Світ»