<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
09.01.2024 756

Путін відправив ядерну зброю до Білорусі, яку розгортають поряд із кордонами НАТО – WSJ

Автори статті вважають, що Путін хоче налякати НАТО задля припинення військової підтримки України.

525412ab5a06d966cb230ed9372d4f9f_09.01.24

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко наприкінці грудня 2023 року заявив, що Росія завершила розгортання тактичної ядерної зброї у його країні. Заява Лукашенка прозвучала на тлі посилення Росією погроз на адресу заходу. Пише ТСН. 

Про це йдеться у статті The Wall Street Journal.

У матеріалі вказано, що чиновники зі США не надають повної інформації щодо своїх розвідувальних даних про передавання Росією ядерної зброї до Білорусі, і цілком можливо, що Лукашенко блефує.

Однак у липні 2023 року Розвідуправління Міністерства оборони США заявило, що немає "жодних підстав сумніватися" в заявах президента РФ Володимира Путіна про відправлення ядерної зброї до Білорусі.

"Федерація американських вчених проаналізувала розвідувальні дані з відкритих джерел, зокрема відеоматеріали Міністерства оборони Білорусі, і дійшла висновку, що авіабаза "Ліда", розташована за 40 кілометрів від литовського кордону, і єдине крило білоруських ВПС, оснащене літаками Су-25, є найбільш вірогідним кандидатом на виконання нової місії Білорусі з "ядерного обміну" з Росією", – йдеться в публікації WSJ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін відправив ядерну зброю до Білорусі, яку розгортають поряд із кордонами НАТО – WSJ 5.00 5 1
Політика / Світ
09.01.2024 756
Еще материалы раздела «Світ»