<
НОВИНИ ДНЯ: Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька   На 26 квітня в Україні прогнозують дощі та грозивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.01.2024 1484

У Чорнобильському заповіднику помітили найменшу у світі сову

Розмір не заважає пташці успішно полювати.

f11054cc6e2240b96eccbbc81b942852_10.01.24

У Чорнобильському заповіднику на Київщині помітили рідкісного сичика-горобця – найменшу сову фауни України. Довжина тіла сичика-горобця – 15-17 см з пір’ям, а вага і зовсім смішна – 50-77 грамів. Пише ТСН. 

Про це повідомив Чорнобильський радіаційно-екологічний біосферний заповідник та оприлюднив фото.

Розмір не заважає птаху успішно полювати на дрібних гризунів і не менш дрібних птахів. На заповідній території відомо про 39 місць перебування сичика. Загальна чисельність цієї мініатюрної сови може сягати 50-60 пар.

Зазначається, що птах внесений до Червоної книги України.

"Осінь. Жовтень. Околиці село Кам’янка. Співробітники Заповідника перевірили раніше відому гніздову ділянку сичика-горобця. Неподалік, метрів через 800, знайшли ще одне місце гніздування цього дрібного пернатого хижака", – розповіли у Заповіднику.

Як зазначили фахівці Заповідника, в обох випадках на голос прилітали по парі птахів. Самки по відношенню до самців поводились агресивно – нападали і, зчепившись кігтями, падали донизу. "Для самок сичика – це звична поведінка. Люблять вони ганяти "сильну стать", – уточнили в пресслужбі.

Нагадаємо, у Чорнобильському заповіднику показали природні явища казкової краси.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Чорнобильському заповіднику помітили найменшу у світі сову 5.00 5 3
Життя та Стиль / Суспільство
10.01.2024 1484
Еще материалы раздела «Суспільство»