<
НОВИНИ ДНЯ: Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британії  Синоптикиня розповіла, чи потішить теплом погода на Великденьвсі новини дня
Політика
Україна
10.01.2024 442

У ЗСУ розповіли про черговий випадок групової здачі росіян в полон

На Авдіївському напрямку українським захисникам здалася в полон чергова група російських окупантів. Військові ЗСУ очікують, що найближчими днями, зокрема через погіршення погодних умов, такі випадки продовжаться.

_rosiyanin_poloneniy_gettyimages_1239645809_8d076b5c09dc0ef531e1dd8465b29661_650x410_10.01.24

Про це розповів речник Об'єднаного прес-центру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олександр Штупун, повідомляє РБК-Україна з посиланням на ефір національного телемарафону "Єдині новини".

"Вчора знову близько десяти загарбників здалися в полон. Як і добу перед тим", - зауважив він.

За словами спікера, загалом за місяць таких випадків назбиралося близько сотні.

"І зараз у зв'язку з морозами ми очікуємо, що їх буде набагато більше, тому що досить важко утриматися в полі з таким екіпіруванням, яке у більшості російських військовослужбовців", - розповів Штупун.

Він пояснив, що російські інтервенти здаються на цьому відтінку фронту здебільшого через небажання продовжувати бойові дії у разі небезпеки для себе. Зокрема, коли бійці ЗСУ "зненацька їх застають, і вони просто не чинять опору".

Яка ситуація довкола Авдіївки

Представник Сил оборони Таврійського напрямку зазначив, що російські загарбники не полишають спроб оточити Авдіївку. Вже 8 січня бійцями ЗСУ було відбито три спроби в районах Авдіївки, Сєверного і Тоненького, і ще 14 - біля Первомайського і Невельського.

Разом з тим полковник розказав, що ворог дещо знизив артилерійські обстріли з понад тисячі позавчора до 617 за минулу добу.

"Ми це пов'язуємо з погодними умовами, тому що не в тому об'ємі можуть працювати беспілотники", - каже Штупун.

Також зменшилася кількість ворожих штурмів Авдіївки. Якщо раніше було 50-60 штурмів за день, то зараз окупанти провели лише 25, поінформував він.

"Але ворог продовжує активно завдавати авіаударів керованими авіаційними бомбами, і зафіксовано 31 такий випадок", - додав полковник.

Ситуація з полоненими

Раніше в Силах оборони Таврійського напрямку розповіли, що на цьому відрізку фронту окупанти відмовляються йти на штурми й тікають з окопів.

Нещодавно у січні українські військові взяли в полон командира відділення 350 мотострілецького полку РФ з Санкт-Петербурга. Окупант розповів про те, як потрапив до армії та воював проти України, та жалівся, що керівництво їх кинуло на Куп'янському напрямку.

Нагадаємо, що 3 січня між Україною та Росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників

Цей обмін полоненими пройшов після тривалої паузи. Росія довго блокувала процес обміну. Зазначимо, що це вже 49-й обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну та перший у 2024 році. Наразі Україні вдалося повернути додому 2828 захисників.

Оценка материала:

5.00 / 1
У ЗСУ розповіли про черговий випадок групової здачі росіян в полон 5.00 5 1
Політика / Україна
10.01.2024 442
Еще материалы раздела «Україна»