<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Україна
09.01.2024 1045

Законопроект про мобілізацію: комітет з оборони може ухвалити рішення вже сьогодні

Комітет Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки може ухвалити рішення щодо законопроекту про мобілізацію вже сьогодні, 9 січня. Потім цей проект розглядатимуть у сесійній залі парламенту.

Про це РБК-Україна розповів голова комітету Верховної ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич.

"Прогнозую, що окремі норми законопроекту зазнають суттєвих змін під час розгляду у парламенті. Ну а фінальне рішення комітету щодо законопроекту плануємо ухвалити у вівторок (9 січня, - ред.)", - сказав він.

Комітет протягом трьох днів на закритих засіданнях обговорював урядовий законопроект № 10378 про мобілізацію.

Як повідомив Завітневич, у першому засіданні брали участь представники ЗСУ та Міноборони, зокрема головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генштабу Сергій Шаптала та міністр оборони Рустем Умєров.

"Отримали інформацію про ситуацію на фронті, прогноз її розвитку з урахуванням ймовірного характеру подальших дій ворога та наших планів. Значна увага приділена аргументам щодо мобілізаційних потреб для поповнення бойових частин, які понесли втрати та тих, які планується розгорнути", - повідомив депутат.

За його словами, також було спільне обговорення з представниками відповідних міністерств питання фінансового забезпечення мобілізаційних заходів, джерел покриття потреб з урахуванням ресурсних можливостей економіки країни.

"На всіх засіданнях панувала робоча атмосфера, в ній були гарячі дискусії, обмін різними аргументами, інколи емоційно. В першу чергу це стосувалося пошуку балансу між конституційними правами громадян та запропонованими у законопроекті заходами для вирішення завдань мобілізації, які ці права обмежують", - розповів Завітневич.

Оценка материала:

5.00 / 2
Законопроект про мобілізацію: комітет з оборони може ухвалити рішення вже сьогодні 5.00 5 2
Політика / Україна
09.01.2024 1045
Еще материалы раздела «Україна»