<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Росія
10.01.2024 299

Помста за "Київстар" триває. Українські хакери залишили частину Москви без інтернету та ТБ

Українське хакерське угруповання, ймовірно, за підтримки СБУ, зламало московського інтернет-провайдера "М9ком" й "знесла" його сервери. Внаслідок чого частина російської столиці залишилася без інтернету та ТБ.

freepik_com_1_6eb4c3bc5508bb3d648821c6e2276877_650x410_10.01.24

Про це РБК-Україна повідомили власні джерела.

Як розповіли джерела виданню, йдеться про 20 ТБ видалених даних: офіційний сайт компанії, сайти філіалів, поштовий сервер, сервіси кіберзахисту і т.д.

"Як наслідок - частина жителів Москви залишилася без інтернету та ТБ", - кажуть співрозмовники.

Крім того, хакери вивантажили більш як 10 Гб даних з поштового сервера та клієнтських баз компанії, які виклали для дослідження всіма бажаючими. Їх можна переглянути за посиланням.

Водночас для хакерів, як стверджують джерела, "М9ком" це така одна з "розминочних атак" перед ще більшою роботою, яка буде серйозною помстою за "Київстар".

Не перша помста

Нагадаємо, в грудні РБК-Україна з посиланням на власні джерела вже писало, що українські хакери, ймовірно, за підтримки Служби безпеки, вирішили помститися за кібератаку на "Київстар" та знищили IT-інфраструктуру російської компанії "Росводоканал". Підприємство забезпечувало водопостачанням 7 мільйонів споживачів

Масштабна кібератака на "Київстар"

Додамо, що масштабний збій у роботі телекомунікаційної компанії "Київстар" стався 12 грудня. За офіційними даними мережу атакували хакери, пов'язані з РФ. Через що було відкрито справу за вісьмома статтями.

Оценка материала:

5.00 / 1
Помста за "Київстар" триває. Українські хакери залишили частину Москви без інтернету та ТБ 5.00 5 1
Політика / Росія
10.01.2024 299
Еще материалы раздела «Росія»