<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  "Росія - колхоз": пропагандисти РФ образились на дівчину з Донецька, яка яскраво описала стан речей в країні  Трамп хоче, щоб Європа надавала більше допомоги Україні  Що робити, якщо тісто на паску не піднімається: як його врятувати  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Україна вступить до НАТО лише після перемоги у війні — Зеленський  Чи потрібно українцям обов'язково проходити ВЛК: військовий дав вичерпну відповідьвсі новини дня
Політика
Світ
10.01.2024 314

Зеленський приїде на Всесвітній економічний форум у Давосі

Президент України Володимир Зеленський виступить зі спеціальним зверненням на Всесвітньому економічному форумі. Він буде присутній на заході, який пройде наступного тижня, особисто.

_evroparlament_09_02_23_gettyimages_1246943576__1__4fdef24beefbcaf350b7b56de00bb662_650x410_10.01.24

Про це на прес-конференції заявив президент Всесвітнього економічного форуму Берге Бренде, повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Guardian та DW.

За словами Бренде, Зеленський "виголосить промову та зустрінеться з головами форуму" на Всесвітньому економічному форумі, який пройде з 15 по 19 січня.

"Це відбувається на найскладнішому геополітичному та геоекономічному тлі за останні десятиліття", - додав президент ВЕФ.

За даними ЗМІ, однією з тем форуму стане війна Росії проти України, але основну увагу приділять конфлікту між Ізраїлем та бойовиками ХАМАСу.

У конференції візьмуть участь багато світових лідерів та високопоставлених політиків, у тому числі президент Ізраїлю Ісаак Херцог, новообраний президент Аргентини Хав'єр Мілей, президент Франції Еммануель Макрон і держсекретар США Ентоні Блінкен.

Що передувало

Нагадаємо, раніше ЗМІ писали про те, що Зеленський наступного тижня може відвідати Швейцарію та взяти участь у Міжнародному економічному форумі.

Також, як повідомляють журналісти, глава української держави приїде до столиці Швейцарії міста Берн. Візит може тривати щонайменше два дні.

Варто зауважити, що в Давосі у січні також планується зустріч щодо формули миру, в якій візьмуть участь радники з нацбезпеки лідерів низки країн.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський приїде на Всесвітній економічний форум у Давосі 5.00 5 1
Політика / Світ
10.01.2024 314
Еще материалы раздела «Світ»