<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт карі з курячим філе та болгарським перцем  На вихідних в Україні стане ще тепліше, але прийдуть дощі та грози  Оновлення даних у ЦНАП: коли у Києві запрацює послуга  «Дощ місцями». Синоптикиня попередила, де погода найближчими днями буде з грозами, а де з великою кількістю сонця  Як польська молодь ставиться до українців: опитування  Поїзди та автобуси. Як доїхати з України до найближчих аеропортів  Путін та Сі Цзіньпін намагаються "проштовхнути" свою ідею закінчення війни в Українівсі новини дня
Політика
Світ
10.01.2024 299

Зимовий наступ Путіна в Україні провалився – BILD

Армія РФ не змогла виконати поставлених їй завдань.

e85dd2def0bd2bdba77ddea3a6c09895_10.01.24

Зимовий наступ російського диктатора Володимира Путіна в Україні провалився. Пише ТСН. 

Про це пише BILD.

Відтоді як російські сили розпочали наступ у Донецькій та Харківській областях, минуло вже три місяці. Поки що російським військовим не вдалося нічого добитися, крім загибелі тисяч своїх солдатів і втрати понад 400 одиниць бойової техніки.

Росія так само далека від захоплення Куп'янська в Харківській області та Авдіївки в Донецькій області, як і в жовтні минулого року.

"На північ від Авдіївки російські солдати зав'язли біля невеликого села Петрівське — українська армія утримує там оборону за допомогою дронів-камікадзе та бронетранспортерів Bradley. Кілька місяців на цій ділянці фронту не відбувається серйозних змін, тому росіяни поки що не можуть оточити Авдіївку", - йдеться в повідомленні.

Крім того, на північ від Куп'янська, який українські війська звільнили восени 2022 року, російська армія застрягла біля села Сіньківка. Тут танкові роти ЗС РФ одна одною натикаються на мінні поля, втрачаючи техніку. З російськими солдатами тут насамперед борються за допомогою касетних боєприпасів та гранат, які скидаються з дронів.

"За російськими атаками за участю тисяч солдатів у листопаді та грудні були дрібніші зіткнення, які тривають протягом останнього тижня. Росії, очевидно, доведеться знову збирати резерви, перш ніж вона зможе вкотре перейти у наступ", - вказано у повідомленні.

Нагадаємо, на Авдіївському напрямку, так і залишається гаряче, не зважаючи на погодні умови.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зимовий наступ Путіна в Україні провалився – BILD 5.00 5 1
Політика / Світ
10.01.2024 299
Еще материалы раздела «Світ»