<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
10.01.2024 310

Укрзалізниця обіцяє не підвищувати вартість квитків на внутрішні рейси

Компанія «Укрзалізниця» не вбачає можливості, навіть морально-етичної, підвищувати ціни на внутрішні пасажирські перевезення.

У цьому запевнив в інтерв'ю Українському радіо керівник із пасажирських комунікацій «Укрзалізниці» Олександр Шевченко.

«У грудні ми зробили часткове подорожчання міжнародних квитків, необхідне, щоб ціна всередині країни залишалася незмінною. Тобто, ми не бачимо можливості, навіть морально-етичної, підвищувати ціни на внутрішні пасажирські перевезення», - сказав він.

Загалом, за даними Шевченка, «Укрзалізниця» вийшла на довоєнні показники перевезень пасажирів. Торік вона перевезла 25 мільйонів осіб у потягах далекого сполучення. До Європи «Укрзалізниця» перевезла рекордні 2,1 мільйона пасажирів. «Зараз по суті ми - єдина логістична артерія, що везе все і всіх», - зауважив він.

Говорячи про запроваджені «Укрзалізницею» новації, зокрема сервіс замовлення квитків для військових та жіночі купе, Шевченко висловив думку, що це були вдалі рішення.

«Судячи з того, скільки заявок (від військових - ред.) ми отримали та скільки задовольнили, думаю, що це було дуже вдале рішення. Тим паче ми його встигли зробити напередодні Різдва, відповідно - всі військовослужбовці, які отримали довгоочікувані відпустки або декілька днів відгулів, змогли побути з родиною, у них зазвичай немає часу планувати це за 2-3 тижні наперед. А ми дали пріоритетну можливість для військовослужбовців узяти ці квитки», - додав він.

Також Шевченко вважає успішним експеримент із жіночими купе в поїздах.

«Тут історія була про два основні фактори вибору - безпека і комфорт. Можемо сказати, що експеримент успішний. Зараз для нас вузьке місце - наш програмний комплекс, який поки що не дозволяє масштабувати це на всі рейси залізниці. На сьогодні маємо всього 8 рейсів, на яких є жіночі купе. Усі вони розбираються повністю, тому ми оперативно реагуємо на цю історію - іноді додаємо жіночі купе або навіть цілі вагони», - сказав представник «Укрзалізниці».

Оценка материала:

5.00 / 2
Укрзалізниця обіцяє не підвищувати вартість квитків на внутрішні рейси 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
10.01.2024 310
Еще материалы раздела «Економіка»