<
НОВИНИ ДНЯ: Пшоняна каша на молоці запечена в духовці: рецепт корисного сніданку  Пікнік скасовується? Детальний прогноз погоди в Україні на вихідні  Коли Україна стане членом НАТО – прогноз посла Німеччини  Чи буде Зеленський легітимним президентом після 21 травня: відповідь очільника Мін'юсту  На вихідних в Україні пройдуть короткочасні дощі, вдень до +20°  Цінові рекордсмени. В яких містах України найдорожче житло  В Україні "обмежено придатних" більше не буде: що це означає всі новини дня
Політика
Світ
12.01.2024 299

Британська розвідка пояснила, чому росіяни скидають бомби на власні та окуповані міста

Росія зіткнулася з проблемами від недостатньої підготовки своїх льотчиків, які випускають ракети по власних позиціях.

За минулий тиждень російська авіація двічі випустила авіаційні боєприпаси по власних позиціях та окупованих містах України, де перебувають російські військові.

Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії у Twitter. Пише ТСН. 

Так, сам росіяни визнали, що 2 січня один із їхніх літаків випустив боєприпас, що розгромив дев'ять житлових будинків у Петропавлівці у Воронезькій області РФ.

Другий інцидент стався 8 січня зі скиданням некерованого боєприпасу ФАБ-250 над окупованим містом Рубіжне Луганської області в Україні. Цей випадок також підтвердив окупаційний ватажок міста. Обидва випадки сталися під час бойових вильотів російських літаків.

За даними британської розвідки, раніше, 20 квітня 2023 року, російський літак Су-34 також здійснив "аномальне скидання авіаційних боєприпасів" над містом Білгород у Росії.

"Схильність Росії до інцидентів з боєприпасами, що досі триває, ймовірно, посилюється недостатньою підготовкою і втомою екіпажу, що призводить до поганого виконання тактичних дій під час місій", - зазначають у Міноборони Британії.

Удар окупантів по власному селі у Воронезькій області

Після "прильоту" 2 січня російські пабліки повідомляли, що внаслідок повітряного удару в селі Петропавлівка Воронезької області загинули 11 людей, із них троє дітей. Ще 21 особа постраждала.

Водночас місцевий губернатор Олександр Гусєв повідомив лише про 4 постраждалих. За його словами, у селі доведеться відбудувати 9 будинків, а також відремонтувати школу, клуб та будівлю адміністрації.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка пояснила, чому росіяни скидають бомби на власні та окуповані міста 5.00 5 2
Політика / Світ
12.01.2024 299
Еще материалы раздела «Світ»