НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Небезпечна риторика? Чи є загроза від різких заяв Трампа про Зеленського та війну в Україні  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптикивсі новини дня
Політика
Україна
11.01.2024 356

Законопроєкт про мобілізацію повернуть на доопрацювання в Кабмін, - Арахамія

Законопроєкт щодо зміни правил мобілізації, військового обліку та служби, який уряд вніс у Верховну Раду, повернуть назад на доопрацювання.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram голови фракції "Слуга Народу" Давида Арахамії.

За його словами, сьогодні відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі. Там були присутні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

"Головне питання - законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби", - написав Арахамія.

Він нагадав, що обговорення документа проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією.

"Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані. Про це відкрито сказали військовому командуванню", - повідомив Арахамія.

Він додав, що всі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

"За результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті та у робочих групах", - резюмував голова фракції "Слуга Народу".

Оценка материала:

5.00 / 2
Законопроєкт про мобілізацію повернуть на доопрацювання в Кабмін, - Арахамія 5.00 5 2
Політика / Україна
11.01.2024 356
Еще материалы раздела «Україна»