<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
12.01.2024 453

Законопроєкт про мобілізацію відкликається з розгляду та повертається ініціатору

Деякі положення законопроєкту про мобілізацію прямо порушують права людини, деякі не є оптимально сформульованими, зазначив Давид Арахамія.

93725984f412fa7a4f60050ebce57103_12.01.24

Відбулася закрита нарада з військовим командуванням і засідання Погоджувальної ради в закритому режимі, обговорювали законопроєкт про мобілізацію. За результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Пише ТСН. 

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія у Telegram.

Арахамія розповів, що на закритій нараді були присутні Головнокомандувач Валерій Залужний, начальник Генерального штабу Сергій Шаптала, міністр оборони Рустем Умєров, керівництво Верховної Ради, голови фракцій та комітетів.

"Головне питання - законопроєкт №10378 щодо вдосконалення мобілізації, військового обліку та проходження військової служби. Нагадую, що його обговорення проходило в Комітеті з питань нацбезпеки, оборони та розвідки в закритому режимі, з дотриманням вимог законодавства щодо роботи з таємною інформацією. Було багато дискусій. Ми розуміємо запит військового командування і готові йти назустріч. Але не всі норми можуть бути підтримані. Якісь положення прямо порушують права людини, якісь не є оптимально сформульовані.  Про це відкрито сказали військовому командуванню", - зазначив він.

Давид Аразамія наголосив, що водночас усі політсили зрозуміли і підтримують необхідність мобілізації.

"За результатами наради, законопроєкт повертається ініціатору. Одночасно передаємо пропозиції напрацьовані на комітеті  та у робочих групах. Далі буде", - підсумував він.

Зазначимо, ініціатором законопроєкту про мобілізацію є уряд.

Нагадаємо, напередодні нардеп від "Голосу" Ярослав Железняк повідомив, що законопроєкт про мобілізацію збираються ухвалити в Раді в першому читанні 11 січня разом з усіма скандальними нормами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Законопроєкт про мобілізацію відкликається з розгляду та повертається ініціатору 5.00 5 2
Політика / Україна
12.01.2024 453
Еще материалы раздела «Україна»