<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт вишневого пудингу  "Я оновив свої дані": очільник УГКЦ розповів про ставлення церкви до мобілізації духовенства  Липень в Україні розпочнеться зі спеки до +37: прогноз від синоптикині  Під Києвом з'явиться Національне військове меморіальне кладовище  Найсмачніший український борщ — рецепт  Спека посилиться: синоптик розповіла про погоду на початку липня  Співпраця із Rheinmetall: в Україні відновлюють перші німецькі машини, пошкоджені у бояхвсі новини дня
Політика
Україна
11.01.2024 284

Україна збільшила виробництво БпЛА. Працює з союзниками над подальшим нарощуванням, - Кулеба

Україна збільшила виробництво безпілотників, у тому ж числі й FPV-дронів. Зокрема працює над нарощуванням виробництва із союзниками.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter-акаунт міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

Як відзначив Кулеба, під час візиту до Естонії, він порушив низку питань з естонським колегою Маргусом Тсахкном, зокрема щодо:

  • безпілотників;

  • артилерійських снарядів;

  • використання заморожених російських активів;

  • вступу України до Європейського союзу, а також НАТО.

Під час переговорів сторони домовилися про наступні кроки для просування цих зусиль.

"Україна цінує ініціативу Естонії щодо надання ЄС до 2023 року одного мільйона артилерійських снарядів. Ми домовилися невтомно працювати над тим, щоб ЄС прискорив виконання цього зобов'язання", - додав Кулеба.

За словами міністра, він також подякував Естонії за ухвалення закону щодо використання заморожених російських активів. Він закликав естонський парламент ухвалити його і стати прикладом для інших.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна збільшила виробництво БпЛА. Працює з союзниками над подальшим нарощуванням, - Кулеба 5.00 5 1
Політика / Україна
11.01.2024 284
Еще материалы раздела «Україна»