НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Європа
11.01.2024 399

Єврокомісія вважає, що ЄС зможе до весни виробити мільйон боєприпасів для України

Євросоюз зможе виробити до весни мільйон боєприпасів для України.

Про це заявила на брифінгу речниця Європейської комісії з питань оборонної промисловості Йоханна Бернсель, передає "Європейська правда".

"Європейська промисловість вже має виробничі потужності, які значно перевищують мільйон артилерійських снарядів, і ми досягнемо цієї мети до весни", – сказала Бернсель.

Офіційний представник зовнішньополітичної служби ЄС Петер Стано повідомив, що станом на кінець грудня 2023-го Україні передали понад 300 тисяч боєприпасів, 3300 ракет доставили з існуючих запасів.

За словами Стано, ЄС також має щонайменше 180 тисяч снарядів, на які "вже розміщено замовлення станом на кінець грудня, і ця кількість збільшується згідно з контрактами".

Оценка материала:

5.00 / 1
Єврокомісія вважає, що ЄС зможе до весни виробити мільйон боєприпасів для України 5.00 5 1
Політика / Європа
11.01.2024 399
Еще материалы раздела «Європа»