НОВИНИ ДНЯ: Путін його може на сніданок зʼїсти: історик оцінив можливості Трампа завершити війну в Україні  Мобілізація в РФ: російська влада здивувала планами щодо нових контрактників Міноборони  Тепло у жовтні: синоптик розповів, якою буде погода у вихідні  Більше 10 рекордів і не тільки. Синоптики підбили підсумки погоди у Києві у вересні  Коли буде бабине літо 2024: синоптик сказала, чи чекати потепління у жовтні  Осінні дощі на заході та літнє тепло на решті території: прогноз погоди в Україні на 3 жовтня  Останні дні сонця: синоптикиня анонсувала дощовий кінець тижня у Києвівсі новини дня
Політика
Світ
13.01.2024 498

МВФ назвав, від кого залежить рішення про конфіскацію російських активів

МВФ вважає, що рішення про конфіскацію російських активів мають ухвалювати самі країни, де розміщені кошти.

affe464e6b38ef694f973ba826b346f5_13.01.24

Міжнародний валютний фонд (МВФ) підтримує право країн конфісковувати російські активи на своїй території. Пише ТСН. 

Про це заявила директорка Департаменту з питань комунікацій МВФ Джулія Козак, передає "Укрінформ".

"Будь-які рішення, пов’язані з конфіскацією російських активів або накладенням податків на частку в цих активах, повинні прийматися на рівні відповідних органів влади країн (де розміщені заморожені активи РФ – Ред.)", – зазначила вона.

За словами Козак, МВФ стежить за поточними дискусіями, щоб оцінити "потенційні економічні наслідки для будь-якої з країн-членів (Фонду) або наслідки для міжнародної валютної системи".

Вона додала, що оцінки МВФ залежатимуть від того, які конкретні дії вживатимуться з боку країн, де розміщені російські активи.

Нагадаємо, за інформацією видання Bloomberg, Білий дім підтримує законопроєкт, який дозволить конфіскувати близько 300 млрд дол. заморожених російських активів для України.

В Офісі президента заявили, що розраховують на отримання Україною щорічно до $15 млрд доходів за рахунок конфіскових російських активів.

Оценка материала:

5.00 / 2
МВФ назвав, від кого залежить рішення про конфіскацію російських активів 5.00 5 2
Політика / Світ
13.01.2024 498
Еще материалы раздела «Світ»